İzmir'de Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un görevden alınması sonrası başkanvekili belirlemeleri için seçim talebi istenmişti. Ancak İzmir Vali yardımcısı Hulusi Doğan'ın başkanlığında yapılan kura çekimi sonucu başkanvekili AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan olarak belirlendi.


CHP İzmir Mv. Mehmet Ali Çelebi

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP Parti Meclisi’ne verdiği 'karşı oy' yazısını da sosyal medya hesabından paylaştı.

''SÖYLEYECEKLERİM BU KADAR''

Yerel yönetim adaylarının belirlemek için Ekim 2018'de milletvekili kampına önerdiği matrisi paylaşan Çelebi, ''Aday belirlemedeki yanlışlar üzerine Parti Meclisi’nde karşı oy yazım (16 Ocak 2019). Menemen ile ilgili itiraza öncü olmam PM’de verilen gizli oylama dilekçesi. Söyleyeceklerim bu kadar!'' dedi.

NE OLMUŞTU ?

Menemen Belediye Baaşkanı Sedar Aksoy'un tutuklanmasının ardından CHP ve AK Parti adayları eşit oy almış ve kura çekimine gidilmişti. Kuradan ise CHP adayı Deniz Karakurt çıkmış ve ardından AK Parti kuraya şekil yönünden itiraz etmiş ve mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı.