Merkez Bankası'nın Merkez Bankası politika faizini yüzde 16'dan yüzde 15'e indirmesinin ardından  ekonomistlerin ardı ardına tepkileri devam ederken siyasi isimlerden de karara ilişkin bir çok yorum geldi. 

'DUR ERDOĞAN'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TCMB faiz kararını açıkladıktan sonra sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu paylaşımında "Artık DUR Erdoğan! #HemenSeçim" yorumunu yaptı.

'MUTLU MUSUN ERDOĞAN?'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Merkez Bankası faiz kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi Akşener, paylaşımında "Yanlıştaki inadının milletimizin her bir ferdine 1 saatteki maliyeti 3000 lira oldu. Mutlu musun Sayın @RTErdogan?" yorumunu yaptı.

'BATIŞIMIZIN SEBEBİ ERDOĞAN'DIR'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "Sağda solda düşman aramaya gerek yok. Bugün ekonomide dibe batışımızın sebebi, bu kötü yönetimdir. Sayın Erdoğan’dır. Bugünkü ekonomik tablonun, yoksulluğun, yokluğun lobisi de Beştepe’dedir" dedi.

'DOLAR FÜZE GİBİ TIRMANIYOR'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, karara sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak tepki gösterdi. 

Davutoğlu "Dolar füze gibi tırmanıyor; birisi çıkmış Japon ekonomisiyle kıyaslama yapıyor!
Marketlerde şeker,yağ satışına kota uygulanıyor; esnaf günlük zam yapıyor. Toptancılar yerine yenisini koyamayacaklarını düşündükleri için mal satmıyor! Sen Japonya’yı bırak Türkiye’deki yangına bak!" dedi.

'DEDİĞİM DEDİK, ÇALDIĞIM DÜDÜK'

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül faiz kararına tepki gösterdi. Sargül 'Ekonomist Cumhurbaşkanı, dediğim dedik ,çaldığım düdük diyor, olan bu aziz millete oluyor' dedi.