Merkez Bankasının faiz indirimi kararına İYİ Parti lideri Akşener, CHP'li vekil Faik Öztrak, DEVA lideri Babacan, Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu gibi bir çok isim sosyal medya hesaplarından sert tepki gösterdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener sosyal medya hesabından faiz indirimine tepki gösterdi. Akşener 'Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığıya verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ'lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık...' ifadelerini kullandı. 

© Foto: İYİ Parti lideri Meral Akşener resmi twitter hesabı

'OYUN İÇİNDE KURAL DEĞİŞTİRDİ'

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak faiz indirimi kararına şu sözlerle tepki gösterdi:

"TCMB Başkanı; "Faiz, enflasyonun üstünde olacak" diye işe başladı, Enflasyon faizi geçince, Oyun içinde kural değiştirdi. "Enflasyonun aslına değil çekirdeğine bakacağım" dedi, Bugün bir kere daha oyun içinde kural değiştirdi. Faizi çekirdeğin de altına düşürdü.

Merkez Bankalarının sermayesi güvendir Oyun içinde kural değiştiren Banka'ya güvenilmez Herkes faiz indiriminin rasyonel bir gerekçeyle değil talimatla olduğunu görür Talimatla indirilen faiz önce paramızı pul eder Sonra yeni bir başkan gelir Faizi misliyle artırmak zorunda kalır."

© Foto: CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak resmi Twitter hesabı

'NE SÖYLESEN BOŞ'

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

“Dört yıllığına atanan bir Merkez Bankası Başkanı’nı üç dört ayda görevden alıp başkasını koyarsanız, o Merkez Bankası başkanının söylediği lafa hiç kimse itibar etmez. Merkez Bankası Başkanı çıkıyor, konuşuyor: ‘Şunu şöyle, bunu böyle yapacağız’. Ya senin yarın görevde olacağının garantisi yok. Belki yarın gideceksin. Ne söylesen boş.”

“Zannediyorlar ki ‘Talimat verirsek, Merkez Bankası faizi indirirse ülkede faizler inecek’. Siz bu kafayla bunu rüyanızda görürsünüz, yapamazsınız. Hükûmet yüksek faizi mi tercih edecek, yüksek kuru mu? Bu iki kötüden birini tercih etmek zorunda kalmak, buraya sıkışmak sadece kötü yönetimin sonucu.”

'HERKES KENDİ HESABININ PEŞİNDE'

“Merkez Bankası Başkanı veya Para Politikası Kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı’nın yanlış politikalarına mazeret üretme, kılıf giydirme, gerekçe uydurma derdine düştüklerinde o kurum bitmiştir. Konuşmak zorunda değilsin, yanlışı savunmak zorunda hiç değilsin. Hiç olmazsa temsil ettiğin kurumun azıcık kalmış olan itibarını korumaya çalış. Onu da yapmıyorlar, herkes bir hesap içinde. Hiç kimse vatandaşın hesabının peşinde değil, herkes kendi hesabının peşinde.”

' 1 AYDA %15 FAKİRLEŞTİRDİĞİNİZ YETMEDİ Mİ?'

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'da Merkez Bankasının faiz kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Davutoğlu , 'TCMB enflasyon ile mücadele edeceğine siyasetin güdümüne girmiş savruluyor. Milleti 1 ayda %15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi? Asgari ücreti pula döndürüp işçiyi namerde muhtaç ettiğiniz yetmedi mi? KOİ müteahhitlerine yaptığınız garanti ödemelerini %50 arttırmanız yetmedi mi ?' ifadelerini kullandı.

© Foto: Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu resmi Twitter hesabı

'FAKİRLEŞECEĞİZ'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Başkanı eski Başkanı Durmuş Yılmaz twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 'Kredi maliyeti yükselecek, büyüyemeyeceğiz, işsizlik artacak, hayat pahalılaşacak, fakirleşeceğiz, ileride daha yüksek faizimiz daha değersiz paramız olacak. Son birkaç yıldır oynaya geldiğimiz saklambacı oynamaya devam edeceğiz . “Orta gelir kapanı” ' ifadelerini kullandı.

© Foto: İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Başkanı eski Başkanı Durmuş Yılmaz twitter hesabı