Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde satılmayan üç çeyrek biletin ikramiye tutarı olan 75 milyon lira için kampanya başlatıldı.  Siyasilerin de destek verdiği kampanyada, paranın SMA hastası çocuklar için kullanılması isteniyor.

CHP, İYİ PARTİ, HDP...

Kampanyaya;  CHP Genel Başkanı Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ve tutuklu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da katıldı.

Ünlü sanatçı Cem Yılmaz da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tweetini alıntılayarak kampanyaya destek verdi.

FOTO: Kampanyaya karşı çıkan isimlerden Selman Öğüt

KAMPANYAYA KARŞI ÇIKANLAR

Kampanya için tweet atan isimlerin paylaşımlarının ekran görüntüsünü paylaşan AK Partili Mücahit Birinci ise “Hangi düğmeye basınca oluyor bu” ifadesiyle kampanyayla ve kampanyaya destek verenlerle dalga geçti.

Birinci'nin ardından Takvim yazarı Zafer Şahin ve Selman Öğüt de kampanyaya tepki gösterdi.

Zafer Şahin, “Bir İYİ Partili, bir CHP’li, bir HDP’li, bir TİP’li ve bir komedyene aynı tweeti attıran üst akla ‘Sen ne ayaksın’ diye sorun” derken

Selman Öğüt ise “Diyarbakır annelerini ve onların PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarını görmezden gelip SMA hastası çocukları siyasete alet edecek kadar alçalan gruba Demirtaş İttifakı denir” diye paylaşımda bulundu.

BAKAN KOCA DA TEPKİ GÖSTERDİ: KİRLİ KAMPANYA

İlerleyen saatlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kampanyayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Koca "İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizde SMA hastalığı görülmeyene, mevcut tüm hastalarımız tedavi edilene kadar mücadelemiz devam edecektir." dedi.

Koca, "SMA'lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir" başlığıyla da yazılı bir basın açıklaması yaptı. Bakan Koca açıklamasında; ilaç şirketlerinin kamuoyunu yanılttığını ve insanların duygularını suistimal ettiğini savundu.

CEM YILMAZ TEPKİ GÖSTERDİ

Cem Yılmaz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının ardından imalı bir paylaşımda bulundu.

Ünlü sanatçı: "Tamam yine siz haklısınız. Bildiğiniz gibi yapın sevgili kardeşim. Ben belediyeden 2.754 lira aldım o yüzden tweet attım. Geçen hafta da 3  aile şahsen yardım istemişti, yaptım. Meğer büyük bir oyun varmış yalan söylüyorlarmış. Uyardığınız için teşekkürler. Sağolun. Bir daha yapmam." dedi.

Sosyal medya "SMA kampanyasına destek verenler" "SMA kampanyasını kirli ittifak olarak görenler" olarak ikiye bölündü.