Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelen anket sonuçlarından memnun kalmadığını belirterek "Erdoğan, AK Parti teşkilatlarını canlandırmak ve tabanını konsolide etmek için sahaya iniyor" diye yazdı.

Zeyrek'in "Erdoğan sahaya iniyor" başlıklı yazısı şu şekilde:

"Gelen anket sonuçlarından memnun kalmayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatlarını canlandırmak ve tabanını konsolide etmek için sahaya iniyor.

Bayramdan sonra Erdoğan'ı bir haftada iki ayrı şehirde görebiliriz.

Erdoğan, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde siyasetin gündemini belirleyecek mesajlar verebilir.

Bu arada AK Parti yönetimi, bugüne dek Erdoğan'ın da katılımıyla üç anayasa toplantısı yapmıştı. Bayram sonrası iki toplantı daha yapılacak ve nihai metin Erdoğan tarafından MHP'ye sunulacak.
AK Parti MYK toplantısında, OHAL yetkisini üç yıl yerine, sadece bir yıl uzatma kararı alınması da Erdoğan'ın sahaya ineceği yeni döneme hazırlık gibi görünüyor.

Parti içinde Binali Yıldırım, Abdulhamit Gül, Naci Bostancı, Bülent Turan gibi isimler, tabandan çok tepki geldiğini gerekçe göstererek OHAL yetkisinin süresinin uzatılmasına karşı çıkıyordu. Buna karşın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Başkanvekili Numan Kurtulmuş gibi isimler de FETÖ ile mücadelenin henüz tamamlanmadığı düşüncesiyle üç yıl uzatma istiyordu.

Sonuçta 12 Eylül 1980'de yönetime el koyan darbecilerin sıkıyönetimi dahi üç yıl sürmüş, 1983'te seçime gidilmişti.

Üç yıl daha uzatılsa AK Parti'nin OHAL'i sekiz yılı bulacaktı.

Şimdi yanıtı beklenen soru şu: Erdoğan iki yıl sonraki seçim için yola çıkarken çantasından “beka siyaseti” mi çıkaracak “özgürlükçü söylem” mi?

Gidişat “Beka siyaseti” diyor ama bekleyip görmekte fayda var!"