Genel seçimlere her geçen ay biraz daha yaklaşırken nisan ayının seçim anketleri de yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. Bu doğrultuda Kemal Özkiraz’ın başında bulunduğu Avrasya Araştırma yeni seçim anketinin sonuçlarını duyurdu.

Bu son seçim anketine göre oy kaybı yaşayan Cumhur İttifakı partilerinin daha da kötüye gittiği görüldü. Cumhur İttifakı’nın başını çeken AK Parti birinciliği CHP’ye kaptırırken MHP ise Yeni Seçi Yasası’na göre yüzde 7 olan barajın da altında kaldığı görüldü.

AK PARTİ BİRİNCİLİĞİ KAYBETTİ!

Avrasya Araştırma’nın son seçim anketi sonuçlarına göre hangi partiye oy vereceğini belirlememiş seçmenler dağıtıldığında CHP’nin oy oranı yüzde 31,5 olarak gözüküyor. Bu orana göre anketlerde uzun bir süredir birinci olan AK Parti 0,7 puan farkla CHP’ye geçiliyor. AK Parti’nin oy oranı yüzde 30,8 iken onu yüzde 12,6’yla İYİ Parti takip ediyor. 

HDP SON SEÇİM ANKETİNDE MHP’Yİ İKİ KATLADI

Ankette sürpriz olacak bir diğer sonuç ise HDP’nin oy oranının MHP’nin iki katı olması oldu.MHP bu son seçim anketine göre yüzde 5,7 görünürken HDP’nin yüzde 10,1 olması oldu.  MHP bu oy oranıyla Yeni Seçim Yasası’na göre yüzde 7 olacak barajın da altında kaldı.