Meteoroloji'nin de günler önceden uyarısını yaptığı kar yağışı bu hafta sonu yurdun kuzeybatısından girerek İstanbul'u etkisi altına alacak. Gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar bir gecede 16 derece birden düşecek.

Küresel tahminlere göre ülkemiz perşembe gecesi yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. Cuma'dan itibaren etkisini artırmaya başlayacak kara kış, 10 gün sürecek.

İSTANBUL’DA ARALIKSIZ 1 HAFTA KAR YAĞABİLİR

Cuma aşkam saatlerinden itibaren İstanbul’u etkilemeye başlayacak olan soğuk hava dalgası bu kez uzun süreli olacak. Pazar günü ise İstanbul yoğun kar yağışını alacak, hava sıcaklıklarındaki düşüş ve kar yağışı İstanbul’da 1 haftadan fazla kadar sürecek.

TÜRKİYE GENELİNDE ETKİLİ OLACAK

Türkiye'nin kuzeybatısından gelerek etkisini gösterecek olan soğuk ve karlı hava ilerleyen günlerde ülke geneline yayılacak. Tüm ülkenin kışın en sert günlerini geçirmesi bekleniyor.

YEREL SAĞANAKLAR BUGÜN ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Konya ve Karaman dışında İç Anadolu bölge geneli ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Muş’un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.