Türkiye’deki ekonomik buhran seçim anketlerine de yansımaya devam ediyor. Her hafta yeni bir seçim anketi açıklanırken ALF araştırma’nın son seçim anketinde bir kez daha gözüktü ki AK Parti ve MHP’nin başı çektiği Cumhur İttifakı’nın muhalefet partileri karşısına hiç şansı yok.

ALF Araştırma ve bu ay gerçekleştirilen son seçim anketlerinde AK Parti’nin yüzde 30’un altında kaldığı görülüyor. MHP’nin ise durumu çok daha vahim. Devlet Bahçeli’nin Genel Başkanı olduğu MHP yüzde 7 olan seçim barajının neredeyse altına düşecek. İktidar kanadı her geçen ay biraz daha oy kaybederken bunun yanı sıra muhalefetin oyları da artıyor

SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

ALF Araştırma, Mayıs 2022'de Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Siyasi Gündem Araştırması sonuçlarını internet sitesinden vatandaşlara duyurdu. Ankete 'Bu pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz' sorusu sorulurken Meclis’te grubu olan partilerin oy durumu şöyle ölçüldü:

AKP: Yüzde 28.5
CHP: Yüzde 24.3
İYİ Parti: Yüzde 19
HDP: Yüzde 8.1
MHP: Yüzde 7.1

Bu oy oranlarına göre AK Parti ve MHP’nin toplam oy oranı yüzde 36.6 olarak ölçülürken muhalefet partilerinin birlikte seçime girdiği taktirde çok büyük farkın ortaya çıkacağı bir kez daha gözler önüne serildi. Öyle ki sadece CHP ve İYİ Parti’nin oy oranı 53,3 olarak ortaya çıktı.