Seçimlere her geçen gün biraz daha yaklaşırken AK Parti iktidarının oy oranlarında çok ciddi düşüşler meydana gelmeye devam ediyor. HBS Araştırma bölgesel olarak gerçekleştirdiği son seçim anketinin sonuçlarını kamuoyuna duyurdu.

HBS Araştırma ve Danışmanlık Şirketi İzmir ili Seçim anketi sonuçlarını Twitter’dan paylaştı. Bu seçim anketine göre de AK Parti ve MHP’nin çok büyük oranda oy kaybı içerisinde olduğu görülürken muhalefet partilerinin oylarını artırdığı gerçeği bir kez daha gösterilmiş oldu.

AK PARTİ İZMİR’DE RESMEN ÇAKILDI

AK Parti 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Binali Yıldırım’ın aday olduğu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde %38.7 oy, 2018'de yapılan genel seçimlerde yüzde 28,7 oy aldığı görülürken son seçim anketinde inanılmaz bir düşüş yaşadığı ortaya çıktı.

HBS Araştırma İzmir’de yaşayan vatandaşlara ”Bu Pazar günü Milletvekilliği seçimi olsa, oy kullanma tercihiniz nasıl olur” sorusunu sordu. Bu anketten çıkan sonuçlara göre AK Parti’nin oy oranı yüzde 18,3 olarak duyurulurken mevcut partiler arasında 3. sıraya geriledi. AK Parti’yi CHP yüzde 39.1 oy oranıyla geçerken İyi Parti’de iktidar partisini yüzde 22,6 oyla geride bıraktı. Cumhur İttifakı’nın diğer bir partisi MHP’nin ise bu ankete göre yüzde 4.1’lik bir oy oranına sahip olduğu açıklandı.