Destekten faydalanılması için ocak ayında duyurulacağı açıklanacağı ve buna göre videoların gönderilmesi istenmişti. Fakat v üyelerine gönderdiği bildirimde ''Başvuruların kontrol edilebilmesi için kilitli sosyal medya hesaplarınızı açın'' dediği ileri sürüldü.

Ayrıca Sanatçı Destek Platformu'nun da ''Sosyal medya hesaplarınız gizliyse açın arkadaşlar. Yardımlar için sosyal medya hesaplarınıza da bakılıyor'' uyarısı yaptığı edinilen bilgiler arasında.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de başvuruların 25 Aralık'ta son erdiğini ve başvuruların bitmesine rağmen hala açıklanmadığını belirtti.

SANATÇILAR MART AYINDAN BERİ SIKINTIDA

Karar'da yer alan haberde, Covid-19 pandemisinin kültür ve sanat sektöründe darbe vurguğu alanlardan biri olan müzikte, sanatçıların zor zamanlar geçirdiği belirtildi.

MÜZİK SUSMASIN KAMPANYASI BAŞLATILDI

Marttan itibaren getirilen yasaklar ve kısıtlamalar nedeniyle mali krize sürüklenen müzik sektörü aylar boyunca ‘müzik susmasın’ adı altında onlarca kampanya düzenledi.

VİDEO ŞARTI TEPKİ ÇEKTİ

Müzisyenlerin isteklerine 9 ay sonra cevap veren Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bin liralık 'müzik susmasın' destek paketinde 'video çekilip gönderme' şartı birçok kesim tarafından tepki ile karşılandı.

ÖDEMELERE OCAK AYINDA BAŞLANACAKTI

Pakete tepki gösteren isimlerden olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bakanlığın ödemelere ocak ayında başlanacağını belirterek destek paketinin detaylarını hala açıklanmadığına dikkati çekti.

POPSAV'DAN AÇIKLAMA

Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Müzik Susmasın’ desteğine tepkiler sürerken, Popüler Müzik Sanat Vakfı (POPSAV) sosyal medya paylaşımlarıyla konunun başka bir detayına dikkati çekti.

Destek başvuruları hakkında üyelerine bilgilendirme yapan POPSAV, son paylaşımında “Kültür ve Turizm Bakanlığı destek başvurusunda POPSAV’ı referans gösteren arkadaşlarımızdan başvurularının kontrol edilebilmesi için kilitli sosyal medya hesaplarını 10 Ocak tarihine kadar açık tutmalarını rica ediyoruz” duyurusu yaptı.

Sanatçı Destek Platformu da, POPSAV’ın duyurusunu paylaşarak, “Sosyal medya hesaplarınız gizli ise açın arkadaşlar, yardımlar için sosyal medya hesaplarınıza da bakılıyor” uyarısı yaptı. Müzisyenler ise söz konusu paylaşımlara “Başvuruda sosyal medya hesabı sorulmamıştı” ifadeleriyle tepki gösterdi.