İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de depremzedelerle buluştu.

Bakan Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bayraklı ilçesinde depremzede vatandaşlar, TOKİ şantiye işçileri ve AFAD çalışanları ile iftarda bir araya geldi.

Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

Dünyada hepinizin bildiği bir denge vardır. Toprak üzerindeki yaşanmışlıklarla vatan olur. İnsanlar bir araya geldiğinde bir topluluktur ama birlikte zaferler, acılar, sevinçler yaşayınca o insanlar bir millet olur.

'ALLAH DEVLETTEN RAZI OLSUN NOKTASINA GELDİK'

Allah bize ne kadar görev verir onu bilemeyiz. Bu zor zamanlarda nasıl el uzatırız diye bir anlayış içerisinde olup Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade ile nasıl vatandaşını bu zorluklardan çekip çıkarabilir anlayışıyla hareket ettik.

İzmir depreminde herkes elini taşının altına koydu. Sayın Cumhurbaşkanımız bizim öyle bir güvenle adım atmamızı sağladı ki bize bir şey söyledi; ‘Ben vatandaşımızın eksik bir şey söylemesini istemiyorum. Nasıl çözecekseniz çözün’ dedi. Bu ülkede deprem olan yerlerde çocukluğumuzdan itibaren televizyonlarda hep gördük.

*Deprem olurdu, sel olurdu devlet bu işler bittikten sonra gelirdi. Anadolu insanının söylediği bir tek cümle vardı: ‘Nerede bu devlet?’ Sizin karşınızda boynu bükük olabilirdik. ‘Kusura bakmayın elimizdeki imkan bu kadar’ diyebilirdik. Devletin ne kadar imkanı varsa vatandaşımızın bu süreçte kaldığı zorlukları aşabilmek için önüne sermeyi kendimize vatandaşlık görevi değil, bir kardeşlik ve evlatlık görevi olarak gördük.

’Nerede bu devlet’ anlayışından bu millet karşı karşıya kaldığımız bütün afetlerde ‘Allah devletten razı olsun’ noktasına geldi.