Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca arasında Süleyman Soylu tartışması çıktı.

Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından Hatay Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde Acil’deki nöbetçi doktorların Türkçe bilmeyen Suriyeli doktorlar olduğunu iddia eden bir paylaşım yaptı.

FAHRETTİN KOCA'YA TEŞEKKÜR ETTİ, SOYLU'YA ÇATTI

Özdağ, bir süre sonra paylaşımı alıntılayarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuyla ilgili kendisine ulaştığını belirterek Acil’de iki Türk iki Suriyeli doktor çalıştığını açıkladı.

Koca’nın Suriyeli doktorlarında Türkiye’de eğitim gördüklerini bilgisini aktardığını söyleyen Özdağ, “Kendisine ilgisi için teşekkür ederim. Bütün bakanların SS gibi küfürbaz olmadığını öğrendik” dedi.

'KABUL EDİLEMEZ'

Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldığı paylaşımına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tepki gösterdi.

Fahrettin Koca, yanlış bilgiyi düzeltmesi için Ümit Özdağ’ı aradığını belirterek, “Ama düzeltme metninizde konuyla ilgisi olmayan bir bakan arkadaşıma sataştınız. Nezaketsizlik, düzeltme olarak kabul edilemez” dedi.

'HATA YAPMADIM'

Özdağ ise Koca’nın tepki gösterdiği paylaşımını alıntılayarak, Nezaket dersi bermeniz gereken ben değilim” dedi.

Özdağ, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Verdiğiniz bilgiyi kamuoyu İle paylaştım, teşekkür ettim. SS’nin konu İle alakası yok.Benimle var.Nezaket dersi vermeniz gereken ben değilim.Ayrıca ben hata yapmadım, vatandaşın derdini naklettim.Sizin aramanız gereken Reyhanlı’da sayıları iyice azalmış Türk vatandaşları.”

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz ay İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaçak göçmenler ve sığınmacılar hakkında çıkışları ile gündeme gelen Ümit Özdağ’ı hedef alarak, “Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur” demiş, Ümit Özdağ, Soylu’nun ifadelerine tepki göstererek İçişleri Bakanlığı’nın önüne ‘tek başına ve silahsız’ geleceğini bildirmişti.

Özdağ, verdiği tarih ve saatte bakanlığın yakınına gitmiş, fakat güvenlik güçleri bakanlığının önüne gitmesine izin vermemişti. Özdağ, bulunduğu noktadan açıklama yaparak, “Sen kriminal bir adamsın bu görevin bittiği zaman sen tutuklanacaksın kardeşim bunun sen de farkındasın sen Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin” ifadelerini kullanmıştı.