Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Amerika’da New York şehrinde reklam panosunda yayımlanan “Stop Erdoğan” yazısına soruşturma açtı.

ABD'nin New York şehrinde dijital reklam panolarına “Stop Erdoğan" yazılması ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Açkılamada; yazıların sosyal medyada organize şekilde paylaşıldığını belirttiildi.

Savcılıktan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

*Amerika’nın New York eyaletindeki bir kısım caddelerde bulunan reklam panolarında: ‘Stop Tripled In Femicide Erdogan’s Turkey’, ‘5,000 women +780 babıes are polıtıcal prısoners ın Turkey’ şeklinde ilanların verildiği, 
bu ilanların giderlerinin Türkiye’deki sessizler tarafından karşılandığı ve organize edildiğine dair videoların bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine, yapılan paylaşımlar ihbar kabul edilerek reklam ilanlarını veren ve organize eden kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ FETÖ'YÜ İŞARET ETMİŞTİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'deki ilanlarla ilgili

"FETÖ Terör Örgütü, Türkiye düşmanı bir ihanet şebekesidir. FETÖ, Türkiye’ye düşmandır, bu nedenle Cumhurbaşkanımıza düşmandır. Bu ihanet şebekesi, New York'ta 'stop Erdoğan' başlıklı yalan dolu ilanlarla Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alarak ihanetlerine yeni bir sayfa ekledi." demişti.