Demir-çelik sektöründe paravan şirketlerle kamunun zarara uğratılmasıyla ilgili düzenlenen 'Demir Yumruk' operasyonunda tutuklanan Hüseyin Eryılmaz'ın Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile AK Parti Milletvekili Feyzi Berdibek'le fotoğrafları olduğu ortaya çıkmıştı.

Fotoğraflar, iktidar partisinde rahatsızlık yaratmıştı.

YANINA GELİP FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Eryılmaz ile tanışmadığını, o gün Ankara'daki bir restoran açılışında yanına gelip fotoğraf çektirdiğini söyledi.

Muş, “Haberde adı geçen soruşturma ve bu soruşturma kapsamında yargılananlarla hiçbir irtibatım olmamıştır. Olması da mümkün değildir. (Çamur at izi kalsın) saikiyle hareket edenler şunu bilmeli ki; çok şükür bizim başımız dik, alnımız ak” açıklamasını yaptı.

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek de gazeteci Barış Yarkadaş'ı arayarak şunları söyledi:

"Ben sizin de yazdığınız gibi Tavacı Recep'te yemeğe giderim genelde. Hüseyin Eryılmaz'ı da orada tanıdım. Birkaç kez görüştük. O gün de biz sayın Bakan Mehmet Muş ile yemeğe gittik. Hüseyin Eryılmaz da oraya gelmiş. Tesadüfen karşılaştık. Ayak üstü konuştuk. Sayın Bakan Mehmet Muş, Hüseyin Eryılmaz'ı tanımaz görse. Sayın Bakanın bu işe karıştırılmasına üzüldüm."