Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Sedat Peker'in YouTube'daki açıklamalarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alarak sürdürmesi, Soylu'nun da "Görevden alınmam bir kararnameye bakar" şeklindeki açıklamasıyla birlikte sadece muhalefet cephesinde değil AK Parti cephesinde de dikkatleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevirdi.

Soylu'nun istifa etmesi gerektiğini söyleyenlerin sayısının arttığı AK Parti'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği karar "sessizlikle" bekleniyor. 

DW Türkçe'nin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan bazı AK Parti'li yetkililer, Soylu'nun yaptığı açıklamaların "çok da ikna edici" olmadığını, Soylu'nun açıklamalarında sadece kendi döneminin icraatlarını öne çıkarmasının da "partideki rahatsızlığı artırdığına" işaret etti. 

AK Parti kulislerinde, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Peker'in ortaya attığı iddialar için "Kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır. Biz de siyasi olarak bugüne kadar çetelerle mücadele ede ede geldik" açıklamasının da Peker-Soylu çekişmesinin parti içinde yarattığı rahatsızlığın dışa vurumu olarak değerlendirildi.

"Bizim için şeffaflık, suç örgütleriyle aramıza koyduğumuz mesafe çok önemli" diyen bir AKP'li, "Kimse bizim soruşturmadan, iddiaların araştırılmasından kaçındığımızı, kaçtığımızı düşünmesin istiyoruz. Ortada iddialar varsa, bunların soruşturulması, gereğinin yapılması gerekir. Cumhurbaşkanımız zaten en doğrusunu yapacaktır" dedi.

10 BİN DOLAR ALAN VEKİL KİM?

Ancak Sedat Peker'in iddiaları sadece Soylu ile sınırlı değil. Peker son videosunda kendisinden 10 bin dolar alan bir milletvekili olduğunu da iddia etti.

Peker'in Bakan Soylu ile ilgili mecliste soruşturma komisyonu kurulmasını isteyen CHP ise Soylu'nun Peker'den 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğu açıklamasını meclis gündemine taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde "İçişleri Bakanı'nın, bir siyasetçinin bir organize suç örgütü üyesiyle mali ilişkisini biliyor olması ancak bu konuda işlem yapmamayı tercih etmesi bir hukuk devleti görüntüsü olamaz" ifadelerini kullandı. 

Özel, siyasetçinin kim olduğunun açıklanmasını, bu bilginin neden saklandığı sorusunun yanıtlanmasını istedi.

Peker'in iddialarına İYİ Parti, Saadet ve HDP başta olmak üzere diğer muhalefet partilerinden de büyük tepki var.