Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir takım temaslarda bulunmak için Suudi Arabistan’a gitmişti. Burada Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'la bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  15 milyar dolarlık bir kaynak beklentisi olduğu iddia edilmişti.

Gazeteci Barış Soydan da bu 15 milyar dolar karşısında Suudi Arabistan’ın da talepleri olduğunu köşesine yazdı. Soydan, bugünkü “Suudi Arabistan'ın da Türkiye'den talepleri var” başlıklı yazısında oldukça iddialı ifadelerde bulundu.

SUUDİ ARABİSTAN'IN TÜRKİYE'DEN TALEPLERİ

Barış Soydan, Suudi Arabistan’ın Türkiye’nin kaynak talebine karşılık Türkiye Finans’ta sürüncemede kalan Boydak hisseleriyle ilgili talebi olduğunu öne sürdü.

Soydan konuyla ilgili şunları yazdı:

"Türkiye’nin kaynak talebine karşılık Suudi’lerin de yukarıda belirttiğim gibi Türkiye Finans’ta sürüncemede kalan Boydak hisseleriyle ilgili talebi var.

Boydak ve Ülker Grubu’nun sahibi olduğu Türkiye Finans’ın yüzde 60 hissesi 2007’de Saudi National Bank'a satılmıştı. Boydak Ailesi'nin önde gelen üyeleri 2016'da Kayseri'de yapılan FETÖ soruşturmasında tutuklandı. Ailenin Türkiye Finans’taki hisselerine ise dokunulmadı. Halen bankanın yüzde 67.03 hissesi Saudi National Bank'ta bulunuyor. Yüzde 10.57'lik hisse ise Ülker’de. Sabah yazarı Dilek Güngör’ün verdiği bilgiye göre kalan ​​yüzde 1.9 hisse FETÖ'den 18 yıl ceza alan Memduh Boydak'ın, yüzde 1.9 yedi yıl ceza alan Bekir Boydak'ın, yüzde 1.58 on yıl ceza alan Şükrü Boydak'ın, yüzde 1.52 de mahkemenin 11 yıl cezaya hükmettiği Hacı Boydak'ın… Kalan yüzde 1.9'luk hisse Mustafa Boydak'ta, yüzde 1.78'lik hisse ise Yusuf Boydak'ta… Suudiler bankanın ortaklık yapısında belirsizlik yaratan bu durumun çözülmesini talep ediyor. Bu konuda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bir çalışma yürütüyormuş. Suudiler hızlandırılmasını istiyor.."