Zonguldak'ta,yaşanan olayda intihar sonrası Damla'nın incelenen telefonunda 56 yaşındaki komşuları M.K. ile ilgili şoke eden detaylar ortaya çıktı. M.K. hakkında iddianame hazırlayan savcı, 'sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan ise 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 18 Ocak'ta görülen dava sonrası M.K.tahliye edildi

TACİZE DAİR NOTLAR VAR

Demir'in intiharıyla ilgili not yazdığı tespit edildi. Bıraktığı notta yaşadığı cinsel istismarı detaylarıyla anlatan Damla'nın komşusu M.K için "Benden büyük yaşlı, sapık." ifadelerini kullandığı görüldü.

TACİZE RAĞMEN TAHLİYE EDİLDİ

Zonguldak 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verilen M.K.'nin ikinci duruşmasında ifadesi alınması kararlaştırıldı. 18 Ocak'ta görülen duruşmada suçlamaları reddeden M.K.'ye ev hapis hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verildi. Alınan karar acılı aileyi isyan ettirdi.

AİLE ADALET BEKLİYOR

Abla Yağmur Demir, haklarını sonuna kadar arayacaklarını vurgulayarak "Kadınlar, taciz ve tecavüz ediliyor. 'Benim kardeşim toprağa girdi sesi çıkmıyor' diye kimse ezemez. Ablası olarak her şekilde savunacağım. Adalet istiyorum." dedi.

CEZASINI ÇEKECEK

Baba Özcan Demir,"Ev hapsi verildi,şimdi evinde duruyor.Dilekçe verdim,serbest bırakılmasına itiraz ettim.Tutuklanmasını ve cezasını çekmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.