Usta gazeteci Taha Akyol ile Elif Çakır, polemikhaber'deki programda gündeme dair tartışmaları masaya yatırdı.

 

ABD'NİN YAPTIRIMLARI

ABD'nin yaptırımlarını değerlendiren Taha Akyol "ABD, Türkiye'yi kaybetmek istemiyor" tespitinde bulundu. ABD'nin yaptırımını 'yumuşak' geçiştirdiğine değinen Elif Çakır ise ABD başta olmak üzere Batı dünyası ile aramızın açılmasına  neden olan Rus S-400 füzeleri ile ilgili muammayı yorumladı.

'İSLAMCILIK YAPAN İSLAM DÜNYASINDA KAYBEDİYOR'

İslam dünyasında da Türkiye'nin itibar ve ittifak kaybına uğradığını ve sadece Katar ile ilişkilerin dostane ilerlediğini belirten Taha Akyol  "İslamcılık yapanın İslam dünyası ile arası bozuluyor" tespitinde bulundu.

BAHÇELİ'NİN SİYASETTEKİ ETKİSİ

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' çıkışına, Bahçeli'nin son dönem Türk siyasetine vurduğu damgayı yorumlayan ikili, Süleyman Soylu'nun da HDP konusundaki duruşunu analiz etti.

'SÜLEYMAN SOYLU'YU TELEFONLA ARADIM...'

Usta gazeteci Taha Akyol programda Süleyman Soylu ile ilgili anısını da ilk kez anlattı.
Soylu'yu şahsen hiç tanımadığını ve bi raraya gelmediğini hatırlatan Akyol, onu 28 Şubat sürecinde özgürlükçü tutumu için telefonla arayıp tebrik ettiğini açıkladı.
Taha Akyol, bugünkü Süleyman Soylu'nun ise çok daha farklı bir yere geldiğini anımsattı.

"HDP'Yİ KAPATMAK TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE OLUR"

Akyol "Günümüzde kim parti kapatmayı savunabilir. HDP'yi kapatmak Türkiye'nin aleyhine olur" tespitinde bulundu.

"OSMAN KAVALA BIRAKILMALI"

Osman Kavala ile ilgili yılan hikayesine dönen yargı sürecini de analiz eden Akyol emsal davalardan örnekler verdi. Kendisi de bir hukukçu olan Akyol "Eğer AİHM'e uyacaksak Osman Kavala bırakılmalı" dedi.

YÜKSEK YARGIDAKİ DEĞİŞİM RÜZGARI

Elif Çakır da Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın görev değişikliğini hatırlatarak, yüksek yargıdaki gelişmelere dikkat çekti.