Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bursa’da taksi esnafıyla bir araya geldi. Hayat pahalılığından şikayetçi olan esnaf, “4 ay önce 5 kilo şeker aldım 26 TL’ye, şekerim bitti gittim tekrar aldım 59 TL’ye, 3 gün sonra baktım şekerin kilosu 17,90 TL. Dolar böyle artmamış. TÜİK’in açıkladığı enflasyonun fiyatlarla hiç alakası yok. TÜİK yüzde 50’den açıklıyor, biz yüzde 130 enflasyon veriyoruz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, dün Bursa’da taksi esnafıyla da bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

“BERABER OLUN, NE YAPIYORSANIZ YAPIN, KURTARIN BİZİ. HERKES GIRTLAĞA KADAR BORÇTA”

Parti tarafından bugün servis edilen görüntülerde Babacan’a fiyatlara gelen aşırı zamlardan dert yakınan taksi esnafı ”4 ay önce 5 kilo şeker aldım 26 TL’ye, şekerim bitti gittim tekrar aldım 59 TL’ye, 3 gün sonra baktım şekerin kilosu 17,90 TL. Dolar böyle artmamış. TÜİK’in açıkladığı enflasyonun fiyatlarla hiç alakası yok. TÜİK yüzde 50’den açıklıyor, biz yüzde 130 enflasyon veriyoruz. Beraber olun, ne yapıyorsanız yapın, kurtarın bizi. Herkes gırtlağa kadar borçta” dedi. Babacan ise “Dışarıdan bakınca varlığını görüyorsun, arabası var ama belki daha fazla borcu” var dedi.

“SEÇİMİ KAZANMAZSANIZ BU ÜLKEYİ TERK EDECEĞİM”

Taksi esnafının, “Seçimi kazanmazsanız bu ülkeyi terk edeceğim” sözü üzerine Babacan, “İki günde ikinci kişiden bu sözleri duyuyorum, eğer bu seçimde yol kazası olursa biz başka ülkelere gideceğiz diyorlar” diye konuştu.