İktidara yakınlığıyla bilinen ve birçok gazeteyle birlikte tek manşet çıkan Takvim, bağımsız olarak hazırladığı hafta sonu manşetinde, "Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin" diyerek vatandaşları 'uyarmış'tı.

'ÖNERİ'LERDE BULUNMUŞTU

Gazete, market alışverişine çıkan vatandaşlara, "Alışverişe tek başına ve tok karnına çıkın. Çocuklar olmasın", "Cazip kokular yoldan çıkarmasın. Evde hiçbiri kalmaz", "Büyük araba doldurmaya teşvik eder, sepetten şaşmayın", "Ürünlere dokunmayın. Sahiplik duygusu almaya zorlar" gibi 'öneri'lerde bulunmuştu.

BUGÜNKÜ MANŞETTEN YANIT

"Fazla harcama" yapmamanın ipuçlarını veren gazete kendisine yönelik eleştirileri ise bugünkü manşetinden yanıt verdi.

VATANDAŞI SOSYAL MEDYA UYGULAMALARI ÜZERİNDEN SINIFLADILAR

Bugünkü manşetini, "Okuduğunu anlamayanlara yazdıklarını unutanlara beyin nakli şart" haberiyle çıkan Takvim, vatandaşı da Instagram, Twitter ve Facebook kullananlar diyerek sınıflandırdı.

"OKUMAZLAR, ARAŞTIRMAZLAR"

Gazete, İnstagram kullananları, "Okumazlar, araştırmazlar. Copy-paste yapıp başkalarının emeğini çalarlar", Twitter kullanıcılarını "Yazdıklarını üç günde unuturlar. Patronlarının asıl işlerini her zaman itina ile saklarlar" ve Facebook kullananları da "Her yazılanda art niyet ararlar. Meslekleri mikserlik olduğu için operasyondan operasyona koşarlar" şeklinde tanımladı.

Gazete, manşetinden öte yandan şu ifadeleri kullandı:

“Takvim, market tuzaklarını tek tek yazdı. Okurlarını aydınlattı.

Fakat medya esnafı bu haberi anlamadı. Öküzün altından buzağı aradı.

Koca koca Prof’lar da yalanlara kandı. Peşlerine takıldı.

Sosyal medya kalemşorlerine diyecek söz kalmadı.

Çözüm, organ naklinde çığır açan Ömer Özkan’a kaldı.”