CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte bulunan yabancı uyrukluların su ve katı atık bedellerine 10 kata kadar zam yapacağını söylemesinin ardından dikkat çeken bir açıklama daha yaptı. Kendisini çektiği video ile hedef alan Afgan göçmen Sunatullah Saadat'a tepki gösteren Özcan, muhalefeti de eleştirdi.

Sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Özcan, "Hani biz Atatürkçüydük, antiemperyalisttik. Hadi iktidar, ABD’nin emperyalist planına sessiz kalıyor. Peki muhalefet bu plana niye sessiz kalıyor? Görmedikleri için mi? ABD’den medet umduklarından mı?" dedi. Özcan'ın 10 kat zam yapacağına ayrımcı ifadeleri muhalefet kanadından isimlerin de eleştirisine neden olmuştu. Özcan hakkında, "Görevi kötüye kullanma" ve "Nefret ve ayrımcılık" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

MUHALEFETE TEPKİ

Milletin sözcülüğünü yaptığım için, 2 saatte bana soruşturma açıldı. Beni kınamak için koca koca siyasiler,yarışa yarışa sıraya girdi. Bu köpek;Türk kadınına, milli iradeyle seçilmiş devlet yöneticisine salyalarını akıtarak kin kusarken; iktidarıyla muhalefetiyle bizimkilerden ses yok.

Hani biz Atatürkçüydük, antiemperyalisttik. Hadi iktidar, ABD’nin emperyalist planına sessiz kalıyor. Peki muhalefet bu plana niye sessiz kalıyor? Görmedikleri için mi? ABD’den medet umduklarından mı?

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunuyorum. Madem doğudaki sınırlarımızı koruyamıyoruz, Avrupa sınırlarımızı 3-5 günlüğüne değil süresiz olarak açın. Bunu yaparsanız ABD’nin bu hain planına ağır bir darbe vurmuş olursunuz. Ben de size amasız fakatsız milleti önünde teşekkürlerimi sunarım."

Kaynak: Cumhuriyet