Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Özcan, “Bugün saat 12:00 de Türkiye'yi aydınlığa çıkartacak… Ülkenin 20 yılını heba eden bu iktidardan kurtulmamız için erken seçimin kapısını sonuna kadar açacak önerimi kamuoyu ile paylaşacağım… İnşallah muhalefet hayır demez!!!” ifadeleriyle duyurduğu önerisini açıkladı: “11 vekil istifa ederse ara erken seçime gidilir”

Özcan, şu ifadeleri kullandı:

11 tane cesur yürekli milletvekili lazım diyen Özcan, "11 vekil istifa ederse 30 milletvekiline ulaşacak boşalan vekillik sayısı, bu durumda da TBMM ara seçim yapma kararı alacak. 11 cesur yürek kim olabilir?" ifadesinde bulundu.

İstifa edecek milletvekilleri için de bir önerisi olduğunu belirten Başkan, "Mesela Ankara 1. Bölge yeni kuruldu, 1 arkadaşımız, İzmir’de 2 bölge var, birer arkadaşımız, Aydın’dan, Muğla’dan, Tekirdağ’dan, Eskişehir’den, Kırklareli’den, Balıkesir’den, Adana’dan, Hatay’dan bir arkadaşımız istifa ettiği takdirde, yaklaşık 12 buçuk milyon seçmen"

'ERDOĞAN’IN BUNU GENEL SEÇİME GÖTÜRMEME ŞANSI YOK'

"Muhalefet liderleri bu çağrıma kulak verirlerse, 11 cesur yürekli milletvekili artık yeter, Türk Milleti’ni bu esaretten kurtarmak lazım, sorunlar benim koltuğumdan daha önemli derse ara seçim, yani 30 vekilliği için yapılacak ara seçimde, Türkiye seçmeninin yüzde 56’sı oy kullanacak" diyen Özcan, "Bu 30 vekil için sandığa gidecek. Dolayısıyla bu siyasetin doğası gereği genel seçime dönüşür. Sayın Erdoğan’ın bunu genel seçime götürmeme şansı yok" iafadesinde bulundu.