Eski Başbakan Tansu Çiller'in yürütmenin başında olduğu dönemde İçişleri Bakanı olarak görev yapan Meral Akşener'in oylarının bölünmesi için iktidar harekete geçti.

'ÖRGÜTLENMEYİ TAMAMLADI'

'Yeni parti kurulacak' iddialarına Koray Aydın yanıt verdi:

Sözcü'de yer alan habere göre, "Tansu Çiller'in parti kuracağı, hatta örgütlenmeyi tamamladığı iddiası var. Örneğin Can Ataklı bu konudan Youtube programında etraflıca söz etti. Bu parti kurulursa merkez sağda bir değişikliğe sebep olabilir mi?" sorusu üzerine Aydın, şunları söyledi:

"Böyle bir partiyi kurmak istiyorlar ve bol vaatlerle insanları çekmeye çalışıyorlar. Bu partinin görev alanı, tek hedefi sadece İYİ Parti'dir, yüzde yüz böyledir, bunun şüphesi yok. Tansu Çiller, AK Parti'den oy koparan İYİ Parti'nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, 'İYİ Parti'nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kardır' anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkanları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir. Kuracağı parti de böyle bir projenin partisidir.

'ŞU ANDA PARTİ KURACAK ZEMİNİ İNŞA EDEMEDİ'

Ama şu anda parti kuracak zemini inşa edemedi çünkü görüşme yaptığı insanların yüzde 97'sinden karşılık alamıyor. Bu bakımdan, parti kursa bile sadece genel merkezi olan bir tabela partisi gibi olur. Şu anda siyasi alanda boşluk yok, Tansu Çiller'in de itibarı yok, ciddiye alan da yok. Biz de parti olarak ciddiye almıyoruz.