Hükümetin Baş Sözcüsü Gerson Msigwa yaptığı açıklamada, önde gelen Svahili dilinde haftalık bir gazete olan Raia Mwema'nın "tekrar tekrar yanlış bilgi ve kasıtlı kışkırtma yayınlamak" nedeniyle bugünden itibaren 30 gün süreyle askıya alındığını söyledi.

GAZETE YÖNETİMİ SUSKUN

Msigwa, Tanzanya'nın ana şehri Darüsselam’ın bir mahallesinde çıkan bir saldırıda dört kişiyi öldüren bir silahlı adam da dahil olmak üzere yakın tarihli üç habere atıfta bulundu. Haber, silahlı saldırganı iktidar partisi Chama cha Mapinduzi (CCM) ile ilişkilendirerek, makalenin medya yasasını ihlal ettiğini ekledi. Gazetenin yönetimi, yorum yanıt vermedi.

Geçen ay hükümet, CCM partisinin sahibi olduğu Uhuru gazetesini, Hassan'ın 2025'te görev için rekabet etmeyeceğini söyleyen sahte bir haberi yayınladığı için askıya aldı. 

Hassan, Afrika'nın en önde gelen COVID-19 şüphecisi olan ve altı yıllık iktidarı boyunca birkaç gazeteyi yasaklayan selefi John Magufuli'nin ölümünün ardından Mart ayında göreve başladı. Göreve geldikten birkaç hafta sonra Hassan, Magufuli tarafından yasaklanan tüm satış noktalarının derhal yeniden açılmasına izin verilmesi çağrısında bulundu.

Reuters