T24'te yer alan habere göre Karar yazarı Taşgetiren yazısında  "AK Parti MHP ile Cumhur İttifakı oluşturmuş. Bu ise, siyasi bilinci son derece yüksek Kürt seçmen nezdinde Ak Parti’yi aşağıya çekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batman'da gençlerle buluşmasına değerlendiren Taşgetiren, "Açık söyleyeyim, çok çok sun’i bir ortam o. Gençler sun’i, sorular sun’i, cevaplar sun’i, müzikli ortam sun’i. Bir tek genç bile “Bu kayyım işini, yolsuzluk iddialarını okullarımızda arkadaşlarımıza karşı savunamıyoruz, okulu bitiriyorum, nasıl iş bulacağım efendim” gibi bir cümle kurmuyor, nasıl iş?

'CUMHUR İTTİFAKI'NIN KÜRT SEÇMENLE İLETİŞİMİ ÇOK ZOR'

Sayın Cumhurbaşkanı genç seçmene ulaşmak için böyle buluşmalar gerçekleştiriyor ama bu buluşmaların “protokol” mantığı içinde düzenlendiği o kadar açık ki… O yüzden de sun’ilik akıyor her yanından. Gençlik o değil çünkü. “En muhafazakar”ı bile o değil.

MHP’li bir Cumhur İttifakı’nın Kürt seçmenle iletişimi o kadar zor ki. MHP’siz bir Cumhur İttifakı öylesine imkansız ki. Ak Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kendi elini – ayağını bağlamış durumda. Üstelik, Cumhurbaşkanı’na verilen olağanüstü yetkilerin başkaları tarafından kullanılma riski de gelip oturmuş bulunuyor yüreklere… Çok yazık" ifadelerini kullandı.