Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un AKP döneminden kalma projeleri yarım bırakmasının tartışmaları gündemdeyken Kardeşlik Merkezi binası için 119 milyon liralık inşaat ihalesi tartışma konusu oldu. Göreve geldiğinde makam aracında bile haciz kararı olan Bozkurt, sadece bir ihalede kamuyu 18 milyon 400 bin lira zarara uğrattı.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMIŞTI

Kemal Deniz Bozkurt, 119 milyon 400 bin liraya yapılacak olan Kardeşlik Merkeziyle ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

"Ülkemizin renklerini temsil eden, il derneklerimizin ortak kullanabilecekleri, halkımızın tüm renklere ulaşabileceği barış ve kardeşlik merkezi olarak inşa edilecektir. Bu yapı içerisinde Esenyurt’umuzda faaliyet gösteren tüm il dernekleri bulunacaktır. Her il derneğine faaliyetlerini yerine getirebileceği alanlar tahsis edilecektir. Ayrıca ortak kullanım alanı olarak kullanılabilecekleri; Kütüphane, Konferans Salonu, Toplantı Salonları, Taziye Alanları, Sergi ve Fuaye Alanı, Yöresel Ürün Satış Alanları, Yerel Basın Temsilcilikleri, Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlerin sergileneceği alanlar yer alacak.”

101 MİLYON OLARAK BELİRLENDİ

Esenyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 4 Kasım 2011’de “Çınar Mahallesi 1223 Ada 18 Parselde Bulunan Yapının Tamamlanması Ve 1223 Ada 22 Parsele Sosyal Tesisi Yapım” ihalesi duyurusu yaptı. İhalenin yaklaşık maliyeti 101 milyon 297 bin lira olarak belirlendi. Normalde ihaleye katılan firmalardan yaklaşık maliyetin altına verilen tekliflerden en düşük olanı kabul ediliyor.

İHALEYE TEK FİRMA KATILDI

İhaleye merkezi Ankara Çankaya’da bulunan Gökalp Proje Müşavirlik Şirketi katıldı. Firma yaklaşık maliyetten 18 milyon 200 bin lira, yani 119 milyon 400 bin lira teklif verdi. İhaleye tek firma katıldığı için firmanın vermiş olduğu teklif kabul edildi. Belediye ile firma arasında 12 Ocak 2022 yılında sözleşme gerçekleşti. Firmanın işi bitirme tarihi ise 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi.

FİRMANIN KAZANDIĞI EN YÜKSEK İHALE OLDU

2011 yılından beri kamudan ihale alan Gökalp Proje Müşavirlik Şirketi’nin bugüne kadar kazandığı en yüksek ihale oldu. Firmanın bu 11 yıllık süre içerisinde kazandığı en yüksek ihale ise 53 milyon lira olarak gözüküyor.