Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında gündeme dair konuştu.

Corona virüsle mücadelede kapsamında alınan yeni kararları değerlendiren Karamollaoğlu, gazetecilerin sorularına da yanıt verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın "HDP hem siyasi olarak kapandıktan sonra hukuken de kapanacaktır” açıklaması sorulan Karamollaoğlu, “Kapatılacak mı kapatılmayacak mı? Hukuken kapatılacak, fiilen var olacak manasına mı geliyor. Ne kastettiğini anlayamadım. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır” dedi.

Karamollaoğlu, basın toplantısında özetle şunları söyledi

"EN ÇOK DEĞİŞİKLİK EĞİTİM BAKANLARINDA OLDU"

Uzaktan eğitim kararı alındığı zaman bir alt yapının olup olmadığına bile bakılmadı. Okulları yeniden açmak normale dönmek olarak düşünülmemelidir. Zira, ortada tam bir yılını kaybetmiş milyonlarca çocuğumuz var. Bu nedenle önümüzdeki süreçte, eğitim - öğretim alanında sadece öncekinden farklı değil, eğitimi bütünü ile ele alacak bir acil eylem planı mutlaka hayata geçirilmelidir. Ak Parti iktidarı iş başına geldiğinden beri tablet ve akıllı tahtanın dışında eğitimi bütünü ile rayına oturtacak bir çalışma yapamadı. En çok değişiklik eğitim bakanlarında oldu. Siz sürekli bakanları değiştirerek, eğitimi düzeltemezsiniz ki.

ESAS MESELE ZİHNİYETTE

Şimdi Meclis’te iktidar partisi adalet reformu diye birtakım teklifler getirecek. Çoğunluğu olduğu için de Meclis’te bunlar geçecek, ne değişecek? Zihniyet değişmeden sadece kanunları, nizamları, tüzükleri değiştirmek bir mana ifade etmiyor. Esas mesele yaklaşımda, zihniyette, iş tutuşta.

TABİRİ GARİPSEDİM

(HDP fezlekeleri ve AKP'li Özkan'ın açıklamalarının sorulması üzerine) Ben tabii oradaki hukuken tabirini garipsedim. Kapatılacak mı kapatılmayacak mı? Hukuken kapatılacak, fiilen var olacak manasına mı geliyor. Ne kastettiğini anlayamadım. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır.

KANUNLARI YAPABİLİRSİNİZ, UYMADIKTAN SONRA NE YARAR

(İnsan Hakları Eylem Planı) Şahsen bu ifadeyi önemsiyorum, ancak bu ifade ne manaya geliyor. Siz kanunları yapabilirsiniz, uymadıktan sonra ne yarar. Bugün kanunlar var. Bazı hakimler bile ‘Ben bu kanunlara uymuyorum’ diyor. ‘Bu anayasa hükmünü yok sayıyorum’ diyor. Ne yapıyorsunuz o konuda. Daha bunu yapmazken, yerine getirmezken; siz insan hakları ile ilgili istediğiniz düzenlemeleri yapın tavrınız, yaklaşımınız değişmedikçe kanunlar insanların önüne engel olarak çıkmıyor. Yanlışlıkları önlemiyor.”