AZİL SÜRECİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Geçtiğimiz hafta ABD'yi karıştıran mitingden sonra yaşanan kaosun bir numaralı sorumlusu olarak görülen ABD Başkanı Donald Trump'ın azledilmesi için düğmeye basıldı.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

20 Ocak'ta görevi teslim edecek olan Trump'ın, Joe Biden'ın başkanlığının onaylanma süreci öncesi miting yapması ve kışkırtmaları sonucu  Kongre Binası baskını yaşanmış ve 4 kişi hayatını kaybetmişti.

TEDİRGİNLİK DEVAM EDİYOR

Olaylarda çok sayıda yaralı ve gözaltı da gerçekleşirken  birçok kesimden tepkinin yanında tedirginlik de yaşanmıştı.

Özellikle Demokratların Trump'ın görevde kaldığı her süre bir tehlike oluşturabileceği belirtilirken görevden almak için ilk girişimler başlatılmış oldu.

Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylama sonucu Trump'ın görevden azledilmesi için Yardımcısı Mike Pence’in 25. maddeyi uygulamasının yolunu açan tasarının onaylandığı bildirildi.

PENCE 'AZLETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM' DEMİŞTİ

Kongre baskınında aldığı tavırla Demokratların da takdirini alan ABD Başkan Yardımcısı Pence, 25. maddeyi uygulamaya sokmayı düşünmediğini ifade etmişti.

İKİNCİ KEZ AZİL SÜRECİ BAŞLATILIYOR

Şimdi önde Pence ve kabinenin çoğunluğunun 25. maddeyi kabul etmesi kalıyor. Böylece ABD tarihinde hakkında ikinci kez azil süreci başlatılan ilk Başkan Donald Trump olacak.