İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu İBB'nin Aralık ayı meclis toplantısında Halk Ekmek A.Ş’nin yönetim kurulu başkan vekili Özgen Nama'yı hedef almış, Meclis gündemine getirilen Halk Ekmek önergesine niçin 'hayır' dediklerini

"Sen bütün yetkilerini Sancaktepe'de CHP'nin adayı olmuş birisine devret. O da eşe dosta koalisyon parçalarına, örgüt elemanlarına bu büfeleri dağıtsın deniliyor. Sen yetkin den çık deniliyor. Kusura bakmayın biz yetkimizi devretmeyiz"
sözleriyle savunmuştu.

Göksu'nun, 'Özgen Nama örgüt elemanlarına büfe dağıtıyor' iması Meclis'te çok sert tartışmalara konu olmuş, birçok Cumhur İttifakı üyesi bile bu sözlere tepki göstermişti.

İBB'nin dün başlayan Ocak ayı Meclis toplantısına da Göksu'nun geçtiğimiz ay telaffuz ettiği 'örgüt iması' damga vurdu.

İYİ PARTİLİ ÖZKAN TEPKİ GÖSTERDİ GÖKSU İNKAR ETTİ

Meclis kürsüsüne gelen İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Tevfik Göksu'nun sözlerini hatırlatarak onu kınadı.

Özkan "Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vekili Özgen Nama Başkan'a bir takım sözler söylendi. Benim hem çocukluk arkadaşımdır Özgen Başkan hem de 2014'te belediye başkan adayıyken rakibimdi. Bu dönemde ittifak olduk ve kol kola çalışma yaptık. Sayın başkan bürokrat değil o bir profesyonel. Geçen dönem sayın Tarık Balyalı'nın olduğu makamdaydı. CHP'nin sözcüsüydü. Kendisi bir iş adamıdır, tekstilcidir, müteahhittir, turizm işletmecisidir vesaire.  Sayın başkan profesyonel ve ticareti ve esnaflığı çok iyi bilen bir kardeşimdir kendisi. Bunu özellikle belirtmek isterim. Sayın başkanın parayla pulla da çok fazla işi yoktur. Sayın Başkan, maaşını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayan belki de tek Yönetim Kurulu başkan vekilidir." dedi.

Tevfik Göksu'nun 'örgüt' sözlerini hatırlatan İYİ Partili Özkan "Burada bir takım örgüt üyeleri gibi bahsederken bu durum maalesef üzücü bir durumdur. İnsanları ayrıştırmaktır. Özge Başkan Kürt kökenli bir kardeşimdir.  Kürt kökenli olması hasebiyle kendisini sanki HDP'ye yakın gibi göstermek örgüt üyeleriyle ilgili birtakım sözler söylemek gerçekten ayıp" diye konuştu.

TEVFİK GÖKSUZ İTİRAZ ETTİ AMA...

Bu esnada yerinden masaya vurarak konuşmaya müdahale eden AK Partili Tevfik Göksu ise 'Ben öyle bir şey söylemedim' iddiasında bulundu.

Ancak Göksu'nun video kaydında da bulunan sözlerini hatırlatan Öztan "Bakın hayır bunu örgüt üyeleri diyorsunuz sayın başkan. Konuşmanızı tekrar geriye sararsanız ben size dinletirim sayın başkan. Kesinlikle. Bu söylem doğru bir söylem değildir. Özgen Nama cumhuriyetçi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Cumhuriyet Halk Partisi'nin Gençlik Kollarından bugüne kadar gelmiş kıymetli bir arkadaşımızdır. Sözlerinizi lütfen tekrar dinleyin." dedi.
 

"NEDEN HALKIN UCUZ EKMEĞE ULAŞMASINA ENGEL OLUYORSUNUZ"

İYİ Partili Özkan sözlerini şöyle sürdürdü "İstanbul'un üçte ikisi ekmeğe ulaşamıyor. Bakın 40 seyyar araçla cumartesi günü İstanbul'da Halk Ekmek dağıtımı başladı. Gelir seviyesinin düşük insanların olduğu bölgelere mobil büfeler gönderiliyor.
Bu veriler ellerimizde var. Halkın ucuz ekmeğe ulaşmasını engellemek sizi niye rahat ediyor? Neden önergeyi reddettiniz. Neyin fitnesini çıkartıyoruz? Öneri olarak getirilen sayıyı reddettiniz."