TikTok Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Emir Gelen, Dijital Mecralar Komisyonu’ndaki Meclisteki sunumu sırasında çok merak edilen bir konuya değindi. TikTok’un Türkiye’ye ödediği vergi miktarına sadece 2021 yılında Türkiye’ye 93 milyon TL vergi verildiğini açıkladı.

MANAVGAT İÇİN YARDIM YAPTIK

Emir Gelen "TikTok olarak bir sosyal ağdan daha fazlasıyız Temmuz ayında Manavgat’ta çıkan yangınlar sırasında hasar gören evlere 150 bin dolarlık beyaz eşya yardımında bulunduk. Kızılay ortaklığıyla Ramazan ayında da 50 bin dolarlık erzak yardımı yaptık

EVRENSEL KURALLAR ÖNEMLİ

TikTok’un Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Pakistan’dan sorumlu Kamu Politikaları ve Kamu İlişkileri Müdürü Farah Tukan ise TikTok kullanan herkesin belirli evrensel kurallara uymak zorunda olduğunu belirtti. 

Tukan açıklamarına şöyle devam etti:

TEMSİLCİLER OLACAK 

"Geçtiğimiz 1-2 yılda Türkiye, çevrim içi ortamdaki yanlış bilgiler ve dezenformasyonla mücadele odaklı sosyal medya düzenlemelerini hayata geçirdi. Türkiye’den günlük 1 milyon erişimi olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına temsilcilik bulundurma zorunluluğu, bu düzenlemelerin başında geliyor."

YANILTICI İÇERİKLER ENGELLENDİ

“Türk hükümetinin, Türk halkının güvenliğini sağlamak adına çevrim içi ortamda sağladığı çalışma en önemli olgulardan biri. Biz de bu güvenlik konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Kullanıcıları yanıltacak her türlü içeriği engelledik"