Vatandaşın en çok şikayet ettiği konulardan biri olan ‘İşsizlik’ yine gündemde. TÜİK’in istihdam oranının arttığını gösteren veriler vatandaşın tepkisine neden oldu.

‘ÜNİVERSİTE MEZUNUYUM AMA BOYACILIK YAPIYORUM’

Ülkedeki yabancıların işsizlik sebebi olduğunu söyleyen bir genç tepkisini şöyle dile getirdi:

“Günde 12 saat çalıştırıp asgari ücret veriyorlar. Mültecilerin çalışmadığı şartlara bizi  çalıştırmaya çalışıyorlar. Bu şartlarla tabi kimse çalışmaz. Boş yere mi okudum o kadar? İşte görüyorsunuz üniversite mezunuyum   ve boyacılık yapıyorum.

'DOKTOR OLMAK YERİNE BULAŞIKÇI OLMAK'

Ülkede ki koşulların zorlaştığını ve yurt dışındaki ülkelerin gençlerine daha iyi imkan tanıdığını söyleyen bir vatandaş ‘Yurt dışında bulaşık olmak mı yoksa Türkiye’de doktor olmak mı deseler bulaşıkçı olmak derim.” dedi.Türkiye’de iş sektörlerinde düşük maaşla Suriyelilerin tercih edildiğini ve bu sebeple gençlerin iş bulamadığını belirten halk TÜİK verilerine inanmadığını söyledi.

'TÜİK RAKAMLARI DAHA AŞAĞIDA'

Türkiye’de iş alanında gençlere istihdam sağlanmadığını, önceliğin her zaman yabancılara verildiğini söyleyen bir vatandaş  “Ülkemizin gençlerine olanak sağlanmıyor. Yabancılar düşük maaşla çalıştığı için onlar hep tercih ediliyor.Ülkeyi yabancılar mı kurtaracak?”  dedi ve şöyle devam etti.

“TÜİK’in verdiği  istihdam verilerinin de daha aşağıda olduğunu düşünüyorum."

TÜİK tarafından açıklanan verilerin kesinlikle daha altında olduğunu belirten bir vatandaş da “TÜİK verilerine inanan kalmadı” dedi.

Muhabir-Ayşe Nur Başol