Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu TÜRGEV, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) denetimlerine takıldı.

YAPI DENETİMLERE TAKILDI

Birgün'de yer alan habere göre, TÜRGEV’in kız öğrenci yurdu olarak kullandığı Fatih Mevlanakapı’daki bina mevzuata aykırı ruhsat alırken İBB'nin yaptığı denetimler sonucu gerçek ortaya çıktı.

Fatih Belediyesi'nin mülkiyetinde olduğu belirlenen alanın TÜRGEV'e verilmesi tartışmalara neden olmuştu.

PARK ALANIYMIŞ

İBB'nin geçtiğimiz eylül ayında yaptığı denetimlerde yapının bulunduğu arazinin 2012'de park alanı olduğu tespit edildi.

İBB'DEN FATİH BELEDİYESİ'NE YAPI SORUSU

İmar planında değişiklik olmadan park olması gereken yere yurt yapılması için ruhsat verildiği belirlenirken İBB tarafından 18 Eylül 2020'de Fatih Belediyesi'ne yapı ruhsatının hangi mevzuat hükmüne istinaden düzenlendiği sorusu soruldu.

İBB TARAFINDAN ONAYLANMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

İBB ayrıca böyle bir yer için yasa gereği İBB Başkanlığı’nca onaylanmış olması gerektiği ancak incelemeler sonucu buranın İBB tarafından onaylanmadığı kaydedildi.

FATİH BELEDİYESİ HATAYI DÜZELTMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

İBB'nin uyarısı sonrası 2012'de yapılan hatayı düzeltmek için harekete geçen Fatih Belediyesi, yeni bir imar teklifi hazırladı. İmam planında, ''Sosyal Kültürel Tesis Alanı fonksiyonu plana işlenerek, Parklar ve Dinlenme Alanları taraması kaldırılmıştır. Yapılan plan değişikliği teklifinde; Plan değişikliği, İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca Uygun Bulunan Yenileme Avan Projeye istinaden hazırlanmıştır'' denildi.

''7 OCAKTA KABUL EDİLDİ''

Söz konusu teklif Fatih Belediye Meclisi’nde, 7 Ocak’ta oy çokluğu ile kabul edildi. Avan proje önümüzdeki günlerde onay için İBB Başkanlığı’nın onayına sunulacak.

''DÜN DE BU NEDENLE KARŞI ÇIKTIK''

Fatih Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Kazım Akşahin teklife neden ret verdiklerini de şöyle açıkladı: “Uzun süredir mevzuata aykırı olan bir yerin yasal hale getirilmesi. Bu durumu tespit ettik ve hayır dedik. O dönemde parkı imara açtıklarında da karşı çıkmıştık, yeşil alanı azaltıcı olduğu için, dün de bu nedenle yine karşı çıktık.”