57 yıldır avukat cübbesiyle adliyelerde adalet peşinde koşan Kazan, hukuk mücadelesini ve simge davaları Sözcü Haftasonu'ndan Asuman Aranca'ya anlattı.

İşte renkli söyleşiden öne çıkan iki bölüm...

ERBAKAN'I REDDETMİŞ!

*12 Eylül'ün zor günleriydi... Necmettin Erbakan tutuklu yargılanıyordu. Sonradan TBMM Başkanı olan Mehmet Ali Şahin bana hocanın avukatlığını önerdi. Ancak. Kenan Evren onlara yeşil, bize kızıl komünist gözüyle bakıyordu. 

*Ortada zaten hukuk devleti yok. Avukatlığını üstlenirsem. 'Bakın nasıl birleştiler' yakıştırması olacaktı. Şahin de bana hak verdi. Haksızlığa karşı duruşta bize yakışan buydu. Şimdi onların haksızlığa karşı durmak bir yana haksızlıkların, yasakların, baskıların, adaletsizliklerin faili ve sorumlusu olduklarını görüyor nereden nereye gelmişler diyorum. 

UĞUR MUMCU'YA SÖYLEYEMEMİŞ

*Bütün yaşadıklarımız' sevgili Uğur Mumcu daha o günlerde görüp bizleri uyarmaya çalışmıştı. Milli Savunma Bakanı Ercan Varalhan'ın şikayeti üzerine Uğur hakkında ceza davası açıldı. 
Vuralhan zırhlı araç alımındaki rolü nedeniyle tartışıldı. Araçları zırhlı değildi ve Uğur araştırdı. Bu gerçeği ortaya çıkarıp yazdı. Vuralhan'ın İsviçre'de randevu evi işleten bir şirketin ortağı 
olduğunu da ortaya çıkardı. 

*Belgelere dayansa da yolsuzluğa hesap sormazIar, söyleyeni cezalandırmaya kalktılar. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi. Yargıtay onayladı. Onay haberini Adalet Bakanlığının resepsiyonunda bir yargıçtan öğrendim. 

*Ancak yargıç başka dosyayla karıştırmış olabileceğini söyleyince pazartesi günü karar örneğini aldıktan sonra Uğur'a durumu bildireyim diye düşündüm. Ne yazık ki sevgili Uğur için o pazartesi olmadı Pazar günü bombayı patlatıp  Uğur'u bizlerden ayırdılar.