CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 15 ülkeden Türkiye’ye gelecek kişilerden PCR testi zorunluluğun kaldırılmasına ilişkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde turizm için ülke sağlığının tehlikeye atıldığını ifade ederek şunları belirtti:

*"Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün 15 Mayıs’tan itibaren ülkemize girişlerde 16 ülkeden PCR Testi istenmeyeceğini açıkladı. Turizm için ülkemizin sağlığı tehlikeye atılıyor. Salgın sona ersin diye halkımızı gelir güvencesi bile olmadan evlere kapatanlar, 16 ülkeden gelecek turistler için PCR testi bile istemiyor. Bu anlayışla, turizm sezonunda ülkemiz yeni ve önlenemez bir salgın patlamasına tanık olacaktır."

İlgezdi, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün resmi yazısında, ‘Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya’dan kara, hava, deniz yolu ile Türkiye’ye gelen kişilerin Türkiye’ye girişlerde PCR testi istenmemesi’ ifadelerinin yer aldığını belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle şu soruyu sordu:

“Turizm ülkemiz için hayati bir sektör, yaşamalı. Ama gelecek turistlere PCR testi yapmamak kendi halkını riske atmaktır. Turizm için gerekli önlemleri alıp turistlerin PCR testi ile ülkeye girişlerinin sağlanmasında ne sakınca var?”