Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama faaliyetleri, Avrupa'yı 'rahatsız' ediyor. Fransa ve Yunanistan Türkiye'ye 'yaptırım' uygulanmasını istiyor. 
AB’nin bugün yapılacak zirvesinde, Türkiye'ye yönelik yaptırım kararları masaya yatırılacak. Tüm gözler AB'nin kritik toplantısında...

ERDOĞAN KARARLILIK MESAJI

Türkiye ile ilgili Avrupa Birliği üye ülkelerin dışişleri bakanları, Doğu Akdeniz krizi nedeniyle değerlendirmede bulunduğu saatlerde Cumhurbaşkan Erdoğan'dan konuyla ilgili kararlılık mesajları geldi.

"Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri tribünden izlemesi mümkün değildir" diyen Erdoğan, uzlaşma çağrısında bulundu.

Erdoğan şunları söyledi:


*Akdeniz’deki sorunları birbirimizi suçlayarak değil bölgedeki aktörleri aynı masa etrafında toplayarak çömebileceğimize inanıyoruz. Diplomasiye şans tanımalıyız.

*Bölgede 1.5 ile 3.5 milyar varil civarında petrol rezervinin olduğu hesaplanmaktadır. Türkiye gibi Akdeniz’in en uzun kıyı şeridine sahip ülkesinin burada yaşanan gelişmeleri tribünden izlemesi mümkün değildir.

*Ülkemizin Antalya sahillerine hapsetmeyi amaçlayan plan ve haritaları kabul etmeyeceğimizi açıkça dile getirdik.

*Biz korsan zihniyete karşı dik bir duruş sergiliyoruz.

*Sağduyu samimiyet ve aklıselimle hareket edildiğinde herkesin hakını koruyan kazan-kazan temelli bir formül bulabileceğimize inanıyorum.