Toplantıda normalleşme adımları ile ilgili kararlar alınması beklenirken vaka sayısı az olan iller ile riskli iller olarak kategorilendirilmesi de ihtimal dahilinde bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Haftalık corona virüs tablosunun yayımlanmasının ardından düşük riskli ve yüksek riskli illerin listesi de ortaya çıkarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bilim Kurulu çalışmalarının müzakeresini kabinede yapacağız. Sunumdan sonra nasıl tedbirler alabiliriz, lokantalar ve kafeteryalarla ilgili neler yapmamız gerekir, ne gibi adımlar atarız, bunları otellere varıncaya kadar ele alacağız" demiş ve bu pazartesiyi işaret etmişti.

KAFE VE RESTORANLAR AÇILABİLİR

Bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde ise normalleşme adımları beklenirken düşük riskli olan illerde kafe, lokanta ve restoranların HES kodu ile müşteri alması, sınırlı müşteri ve sınırlı süre ile faaliyete açılması bekleniyor.

Öte yandan turizm bölgesinde bulunan esnaf için de çözüm düşünüleceği bekleniyor.

4 KADEMELİ OLACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "1 Mart itibarıyla kademeli normalleşeceğiz" açıklamasına göre kademeli iller sıralamasında iller, mavi, sarı, turuncu ve kırmızı iller olarak değerlendirilecek.

KIRMIZI VE TURUNCUYA DİKKAT

Mavi ve sarı olan illerde kısıtlamaların kaldırılacağı beklenirken kırmızı ile turuncuda yer alan illerde kısıtlamaların devam edeceği belirtiliyor.