Türkiye dünden beri iktidarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı'nda gelecek adına 'iddialı' açıklamalarını konuşuyor...

TRENDLERE GİRDİ

Sosyal medyada geniş yankı bulan açıklamalar hakkında kullanıcılar 'yerli otomobil' ve 'uçan taksi'yi trend topic listesine soktu...

ERDOĞAN: 2022'DE BANTTAN İNECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, 'yerli otomobil' çalışmalarının devam ettiğini ve ilk üretim araçların 2022 sonunda banttan indirileceğini savunarak "Dünyada ilk 5, Avrupa'da lider olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi dünyanın önemli batarya üreticilerinden biri haline getirmekte kararlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Türkiye'nin elektrikli araçların en büyük üretim merkezi olacak" dedi.

KARAİSMAİLOĞLU: 'UÇAN TAKSİ'LERİ GÖRECEĞİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da daha önceki uzay açıklamalarının ardından bu defa 'uçan cisimler' ile açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, insansız hava araçlarının çok daha gelişeceğini belirterek 'uçan taksi' için de tarih verdi. Önümüzdeki 10 yılda bu tür gelişmelerin ilerleyeceğini kaydeden Karaismailoğlu, "Bunun yanında modüler uçaklarla birlikte, çok katlı uçaklar yaygınlaşacak. Sesle yarışacak hiper sonik uçakların dönemi başlarken, uçan taksileri de artık göklerde görmeye alışacağız" ifadelerini kullandı.

VARANK: DÜNYANIN SAYILI ÜRETİCİLERİ ARASINDAYIZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise istihdam ve Ar-Ge çalışmalarını ön planda tutarken son 5 yılda daralma yaşansa da yıllık 1 buçuk milyon araç üretildiğini vurguladı. Bu üretim rakamlarıyla dünyanın sayılı otomotiv üreticileri arasında yer alındığını belirten Varank, "Ford Otosan da sektördeki üretim ve ihracattan aldığı yüzde 25'lik payla bu başarıdaki öncü firmalarımızdan biri" diye konuştu.