İpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilatı Başkanı Dr. Seyfullah Türksoy, Polemik TV'den Kadir Kaplan'ın konuğu oldu.

Zamanında eğitimin tarikatlara teslim edilmesinin sonuçlarının ağır olduğunu ifade eden Türksoy, " Eğitim bir tarikatın kaderine terk edilemez" dedi.

'AVRUPA'NIN KAYITSIZ KALMASI RUSYA'YI CESARETLENDİRDİ'

"Avrupa'nın kayıtsız kalması Rusya'yı cesaretlendirdi. ama Zelenski'nin khraman duruşu adeta örnek oldu. Zelenski'ye yapılan eleştiriler akıl tutulmasdır. Bu durum Türk dünyası açısından da büyük önem arz etmekte. Kazakistan topraklarının bazı kısımlarının Rusya'ya ait olduğunu söyleyen diplomatlar var. Eğer Ukrayna böyle direnemeseydi ileride Türk Dünyası'nda da bu tarz sorunlarla karşılaşacaktık. Burada başarısız olunması Rusya'nın planlarını da engelledi"

UKRAYNA'DAKİ REFERANDUM

Ukrayna'da Rus çoğunluk var diye şimdi referandum istiyorlar. Madem referandum yapacaksınız Rusya'nın 22 malum özerk cumhuriyeti var. Bunların bir kısmı türk ve Müslüman kökenlidir. O zaman buralarda da referandum yapsınlar.

'TÜRK DÜNYASI ARTIK KABUL TANINIYOR'

"Türk Dünyası'nın önemi artık biliniyor. Türk Dünyası, dünyanın bir gerçeği olmuş durumda. Bütün siyasi partiler de bunun önemini kavramaya başladılar. Bütün yeraltı kaynakları Türk Dünyası'nda mevcut"

'ÖZAL TÜRK DÜYASI'NIN ÖNEMİNİ BİLMİYORDU'

"Türk Dünyası'nın tanınma süreci ne kadar onun döneminde gerçekleşmiş olsa da, Özal da Türk Dünyası'nın önemini başta bilmiyordu."