İddialara göre Necat Gülseven'in, "Kişiler gider kurumlar devam eder" diyerek alt kadrodan görevlendirme yaptığı ve bu resti gören yöneticilerin de istifayla karşılık verdiği öğrenildi.

3 İSİM AYRILDI

Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer, Programlardan Sorumlu Haber Koordinatörü Bülent Yılmaz ve Haber Koordinatörü Bülent Çöltekin kanal yönetimi ile karşılıklı anlaşarak görevlerinden ayrıldı.

Yaşanan bu vedaların ardından kanalın önemli birimlerine yeni atamalar gerçekleşti.

Yeni atamalara göre Haber Merkezi’nde Şef Editör olarak görev yapan Turan Kırkıl, Haber Müdürlüğü görevine getirildi. Haber merkezinde editör olarak görev yapan Mehmet Pişkin ise Programlar Müdürü oldu. Atamalar kapsamında deneyimli muhabir Burak Ersemiz de İstanbul ve Yurt Haberler Müdürlüğü görevine getirildi.

Alican Değer Kimdir?

Alican Değer, mesleğe 1985’te Güneş Gazetesi’nde başladı. 1996’ya kadar birçok gazetede çalıştı. 1996-2002 arasında Kanal D Haber Müdürü olarak görev yapan Değer, 2002’de Show Tv Haber Merkezi’ne transfer oldu ve 2008’e kadar Show Haber Genel Yayın Yönetmenliği yaptı.

2008’de prodüksiyon şirketi kuran Alican Değer, başta TRT olmak üzere ATV ve Show Tv gibi çok sayıda kanala program yaptı. Değer, Yeni Birlik Gazetesi’nde 2 yıl boyunca köşe yazıları yazdı.
Alican Değer, Türkiye’nin ilk ev dekorasyon kanalı olan Bizimev Tv’nin de kurucuları arasındadır. 

Bülent Çöltekin kimdir?

Gazetecilik hayatına, üniversite ikinci sınıfta Güneş Gazetesi’nde gece muhabiri olarak başlayan Çöltekin, Kanal D, Show TV, Kanal 1 ve Cine 5 gibi önemli televizyon kanallarında haber müdürlüğü, Beyaz TV ve TVEM'de ise Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulunmuştu. Televizyon haberciliğinin deneyimli ismi son olarak TGRT Haber'de Haber Koordinatörlüğü görevindeydi.

Bülent Yılmaz kimdir?

Bülent Yılmaz, haberciliğe 1994’te Kanal D’de başladı. 2003’te Show Tv Haber Merkezi’ne geçen Yılmaz, bu süre zarfında birçok savaşa tanıklık etti.

İkinci İntifada olarak da bilinen, İkinci Filistin ayaklanması sırasında bölgede bulundu. Bu dönemde tarihe tanıklık eden Yılmaz, akıllara kazınan fotoğraflara imza attı.

Afganistan ve Pakistan iç savaşlarını takip eden Yılmaz, ABD’nin Irak’a müdahalesinde de sınır ötesindeydi, Saddam Hüseyin’in devrilmesine tanıklık etti.

2008’de ABD’ye yerleşen Yılmaz, uluslararası firmalarda çalışı ve 4 yıl boyunca TRT dahil bir çok kanala buradan programlar hazırladı.

Bülent Yılmaz, Türkiye’ye döndükten sonra da televizyon sektöründeki deneyimlerini kullandı ve birçok kanala dış yapım programlar yaptı. Hazırladığı programların yapımcılığını da yönetmenliğini de üstlenen Yılmaz, hazırladığı belgesellerle ödüller aldı.

Bülent Yılmaz son olarak Bizimev Tv’nin teknik kurulumunu üstlendi ve programların içeriklerini belirleyen ekibi yönetti.