Rusya’nın Ukrayna işgalinde saldırıların başlıca hedeflerinden Mariupol kentinde belediye başkan yardımcısı, NATO'dan bölgeye asker göndermesini talep etti.

Ukrayna'nın güneydoğusundaki kentte yoğun bombardıman altında büyük bir insani kriz yaşandığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Sergey Orlov, BBC Radio 4'a yaptığı açıklamada “NATO yardıma gelmedikçe Putin sivilleri öldürmeyi durdurmaz” ifadesini kullandı.

'NATO LİDERLERİ KORKUYOR'

Rus işgalinin “demokrasiye ve Avrupa uluslarına karşı bir savaş” olduğunu söyleyen Orlov, “NATO liderleri korkuyor ve bu çok üzücü. Bir gün Putin'i durdurmak için doğrudan askeri desteğin şart olduğunu anlayacaklarını umuyoruz” diye konuştu.

RUSYA İÇİN KİLİT ÖNEME SAHİP

Mariupol kentinde, Ukrayna Ulusal Muhafızları'nın direnişinin devam ettiği ancak Rusya ordusunun yerleşim yerlerini hedef alan bombardımanın sürdüğü açıklandı. Ukrayna’nın stratejik kentlerinden biri olan Mariupol'ün Rusya için kilit bir stratejik hedef olduğu ve Rusya’nın burayı ele geçirmesi halinde Kırım’daki birliklerle güçlerini birleştirebileceği söyleniyor.

Ukrayna’nın Karadeniz kıyısında bulunan liman kenti Mykolayiv'deyse Rus birliklerinin saldırısının püskürtüldüğü belirtildi. Ukrayna Devlet Başkanlığı danışmanı Oleksiy Arestoviç, daha önce kente girdiği söylenen Rus askerlerinin geri püskürtüldüğünü kaydederek “Bu konuda ihtiyatlı bir iyimserlik içindeyiz. Diğer yerlerde de saldırıların durdurulacağına inanıyorum” dedi.

ÇERNİHİV'DE CAN KAYBI 47 OLDU

Rus ordusunun Ukrayna'nın Çernihiv kentine dün düzenlediği hava saldırısındaysa can kaybı 47'ye yükseldi. Çernihiv bölge yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 18 kişinin de kurtarıldığı belirtildi. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.