Marchenko, “Kerç Köprüsü kesinlikle bizim bir numaralı hedefimiz. Yedek göndermenin ana yolu olarak, köprüyü kesmemiz gerekiyor. O yol kesilir kesilmez paniklemeye başlayacaklar. Ve inanın bana Simferopol'de Rus bayrağı dalgalandıranlar hemen Ukrayna bayraklarını alıp dalgalandırmaya başlayacak" dedi. 

YARDIM YAĞIYOR

Günün erken saatlerinde ABD Başkanı Joe Biden, gemisavar füzeleri, uzun menzilli roketler ve daha fazla top dahil olmak üzere 1 milyar dolarlık askeri yardımı duyurdu. Washington, henüz Ukrayna'ya ulaşmamış olan yalnızca dört HIMARS roketatar gönderirken, diğer NATO müttefikleri uyumlu ekipman sözü verdi. Pentagon'un politika şefi, ABD'nin 70 kilometre menzilli güdümlü füzeler sağlayacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Washington'a "bu sistemleri Rus topraklarındaki hedeflere karşı kullanmayacaklarına dair güvence verdiğini" söyledi. Ancak ABD, Mart 2014'te ezici bir çoğunlukla Rusya'ya katılmak için oy kullanan yarımadayı "yasadışı olarak ilhak edilmiş" olarak nitelendirerek Kırım'ı Rus toprağı olarak tanımayı reddediyor. (RT)