Sosyal medyada Venüs Anime isimli hesaptan paylaşılan videoda, Ali Koç'un, "sığınmacıları göndereceğim" diyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan yardım istediği görülüyor.

Video da Ümit Özdağ'ın yanına giden Ali Koç'la arasında şöyle bir diyalog geçiyor;

Ümit Özdağ: Selamlar buyurun

Ali Koç: Aaa nasıl da aklıma gelmez. Sığınmacı adam.

Özdağ: Mevzu nedir baylar?

Koç: Ümit bey ben anlatayım hemen. Elimizde bir yabancı var ve gitmek istemiyor. Nasıl çözeriz bu durumu?

Özdağ: Nereli? Suriyeli mi?

Koç: Yok hayır. Brezilyalı.

Özdağ: Brezilya mı? İlginç. İlk defa böyle bir vaka ile karşılaşıyorum.

Koç: Lütfen yardım edin. Hem ülkeye hem bize maddi anlamda çok zararı var.

Özdağ: Dert etmeyin. Halledeceğiz. Şu arkamda görmüş olduğunuz mancınık inşaatı tez zamanda bitecek. Biter bitmez gelin. Onu da içine koyar göndeririz ülkesine.

Koç: Çok teşekkür ederiz sığınmacı adam. Sen bir kahramansın.   

ÖZDAĞ PAYLAŞTI

Videoyu kendi sosyla medya hesabından paylaşan Ümit Özdağ, şu notu düştü:

"Günaydın Türkiye. Güveniniz için teşekkürler. Ve güvenmekte haklısınız. Zafer Partisi 10 milyon sığınmacı geri yollama konusunda irade ve planı olan tek parti. Şehirlerimizin daha güvenli olması, 100 milyar dolar daha harcamamak, iç savaş yaşamamak için Zafer Partisi."

FENERBAHÇE'DEN YANIT GELDİ

Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ’ın resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım üzerine yapılan açıklama şu şekilde:

"Ülkemizin siyasi çerçevedeki gündemlerinden biri olan mülteciler konusuna dair yapılan ilgili paylaşımda; Kulübümüzün ve sözleşmesi devam eden, üç yıldır formamıza saygıyla, sorumlulukla hizmet eden, takımımızın kaptanlığını yapmış bir futbolcusunun adının kullanılması, ima edilmesi kabul edilemezdir. Daha önce pek çok kez vurguladığımız bir gerçeği bir kez daha en açık haliyle dile getirmek istiyoruz ki; Fenerbahçe Spor Kulübü siyaset üstü bir konumdadır. Zorla içine çekilmediği sürece hiçbir siyasi sürecin, konunun ve gündemin bir parçası olmamıştır ve olmayacaktır. Bu gerçekten hareketle Sayın Özdağ’dan, futbolcumuza ve kulübümüze yapılan bu yaklaşımdan geri adım atılmasını beklediğimizi vurguluyor; kulübümüzün hiçbir siyasi gündeme dâhil edilmemesini rica ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

ÖZDAĞ'DAN YANIT: GÜLÜMSEMEYİ UNUTMAYIN

Fenerbahçe'nin açıklamasına kısa bir süre sonra Özdağ yeni bir paylaşım yaparak yanıt verdi.

Özdağ paylaşımında, "Fenerbahçe alıntıladığım, 2 gün önce yayınlanan bu KOMİK animasyon İle ilgili açıklama yapmış. Doğrusu şaşırdım. Burada önemli olan Türk halkının sığınmacıları “Gönderme” konusunda kime güven duyduğudur. Benim açıklamamda futbol/futbolcu ile ilgili tek ifade yok. Gülümseyi unutmayın" ifadelerine yer verdi.