İstanbul'da üniversite okuyan Aslı Gizem U. 20 Ocak'ta sabah okula gitmek için yola çıktı.

Sınavı olduğu için acele eden genç kız 07.30'da Eyüp, Emniyettepe Mahallesi, Kazım Karabekir Caddesi üzerinde otobüsten indi.

Üniversite binasına gitmek üzere ışıklardan karşıya geçen genç kız, karşıdan gelen kişinin hareketlerinden şüphelendi.

Genç kız hızlı adımlarla ilerlerken yüzünde cerrahi maske, başında siyah şapka olan şüpheli yere eğilerek aldığı taşı bir anda genç kızın başına vurdu.

Kulağının üst kısmına aldığı darbe ile kanlar içinde kalan genç öğrenci, korku ve panik halinde okula doğru koşmaya başladı.

İLK MÜDAHALEYİ OKULDAKİ GÖREVLİLER YAPTI 

Yolda yürürken tanımadığı bir kişi tarafından başına aldığı darbe sonrası kendisini okula atmayı başaran Aslı Gizem U.'ya ilk müdahaleyi okulundaki görevliler yaptı. Daha sonra ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

‘TEK KELİME ETMEDEN BAŞIMA TAŞLA VURDU’

Yaşanan olayın emniyete bildirilmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti.

İfadesine başvurulan Aslı Gizem U., “Karşıdan geldi, tek kelime etmeden başıma taşla vurdu” diyerek saldırgana ilişkin eşgal bilgilerini verdi.

ŞÜPHELİ YAKALANDI, SERBEST KALDI

Olay yerindeki kamera kayıtlarını da incelemeye alan Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 12 saat geçmeden şüpheliyi yakaladı.

Başka bir kadının da karnına taş attığı öne sürülen şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.