Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri seçim anketini açıklayan AREA Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Karan, yeni seçim kanuna ilişkin dikkat çeken tespitlerde bundu.

Geçtiğimiz günlerde 26 şehirde gerçekleştirdiği "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması" seçim anketi sonuçlarını yayınlayan AREA Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Karan, AK Parti ve MHP'nin yeni seçim kanuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AREA’nın açıkladığı ankette  AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 41,2, Millet İttifakı ise yüzde 42,2 oranında oy alıyordu. HDP’nin oy oranı ise kararsızlar dağıtıldığında yüzde 10,6 olarak ankete yansımıştı. 

'EN ÇOK CHP ZARARLI ÇIKACAK'

AK Parti ve MHP'nin yeni seçim kanuna ilişkin, Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan'a konuşan AREA Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Karan, "Çok akıllıca hesap kitap yapılmış“ değerlendirmesinde bulundu.  'En çok CHP zararlı çıkacak' diyen Murat Karan, yeni seçim kanunun yürürlüğe girmesinden en çok CHP’nin zararlı çıkacağını düşündüğünü ifade ederek şunları aktardı: “Takım oyunu bitti. Bireysel oy konuşur. Skor tabelasına en yüksek oyu yazdırmak partilerin artık tek hedefi.”