MAK Araştırma'nın sahibi Mehmet Ali Kulat, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Seçim barajının yğzde 5'e düşme olasılığını değerlendiren Kulat, DEVA, Gelecek, Saadet, BBP, YRP, Memleket, HÜDAPAR gibi partilerin ittifak yapabileceği ve bulundukları ittifaka yarayacağını söyledi.

Kulat'ın sosyal medya hesabından yaptığı baraj değerlendirmesi şu şekilde:

"Seçim Barajı % 5 e inerse...
Deva,
Gelecek,
Saadet, 
BBP,
YRP,
Memleket,
HÜDAPAR....

Bu baraja asılırlar. Çok daha küçük partiler bu partilerle (gizli- açık) ittifaklar yaparlar. 

Sonuç % 5 baraj hangi ittfaka yarar?

Bu partilerin çoğu hangi ittifakta ise o ittifaka yarar."

Kulat, kararsız seçmenin oranını ve hangi ittifaka daha yakın olduğunu da paylaştı.

Kulat'ın paylaşımları şöyle oldu:

"1. Son 1 yıl boyunca yaptığımız araştırmalarda SANDIĞA GİDİP OY KULLANACAĞINI SÖYLEYEN secmen arasında KARARSIZ oranı % 10 - 12 aralığında, KARARSIZ olduğunu söyleyen seçmende iktidardan çok muhalefete daha yakın seçmendir.

2. AK PARTİLİ seçmen CHP KARŞITLIĞI psikolojisi nedeniyle CHP ile korkutularak yeniden Ak Partiye oy vermesi sağlayabiliyordu. Önce SAADET sonra İYİ PARTİ bu davranış biçimini değiştirip seçmende CHP için meşruiyet oluşturdu.

3. AK PARTİ den koparak kurulan DEVA ve GELECEK PARTİLERİ konusunda onları yok sayma / görmezden gelme politikaları hitap ettikleri taban nedeniyle etkili olmuyor. Bu iki partinin seçim kazanma gücü olmasa bile SEÇİM KAYBETTİRME GÜCÜ TARTIŞMASIZDIR.

4. Bir ittifak tarafından KAMUOYU ARAŞTIRMA FIRMALARI nın hedef alınması diğer ittifak tarafından o KAMUOYU ARAŞTIRMA FİRMASİ na çok yüksek anlam yüklenmesine neden oluyor. Ahlaksız firma var mı? Her meslekte olduğu kadar, var.

5. Cumhur İttifakı'nda CB Adayı belli. Millet İttifakının adayı kim? Sorusundan önce bu isim erken mi açıklanmalı geç mi açıklanmalı? Bugünkü güçlü piar imkanları dikkate alındığında önce ittifak resmi kayıt altına alınır ve açıklama son anda olur. İstanbul seçiminde olduğu gibi."