Ankara’da bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde memur olarak çalışan Erdal Bostancı’nın (45) cep telefonuna 4 Nisan 2018’de bir SMS geldi. Gelen mesaj “İnternet bankacılığına giriş yapan ilk 500 kişiye 200,00 lira Paraf puan hediye, katılım için belirtilen linki tıklayın” şeklindeydi. Benzer mesajı alan birçok kişi, Bostancı da 200 lira kazanacağım beklentisi ile SMS’in devamındaki linki tıkladı.

HESAP ELE GEÇİRİLDİ

Bostancı, hesabının ele geçirildiğinden habersiz, cep telefonuna gelen şifreyi de girdi. Böylece, hesabının ele geçirilmesi işlemi tamamlandı. Bostancı, bu olaydan birkaç gün sonra ATM’den para çekmek isterken şok geçirdi. Bostancı’nın hesabındaki 3 bin 90 lira Nuh Ünsal isimli birine, 6 bin 500 lira da Alp Arslan isimli birinin hesabına aktarılmıştı.

PARA İSTANBUL’DA ÇEKİLDİ

Bostancı, 16 Nisan 2018 günü verdiği ifade ile şüphelilerden şikâyetçi oldu. Konu ile ilgili, ilgili banka olan Halkbank’tan gelen yazıda, Bostancı’nın hesabından çalınan paraların İstanbul Sultagangazi’de bulunan Halkbank ATM’sinden çekildiği anlaşıldı.


Alp Arslan

ÜÇ KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Yürütülen soruşturma sonrası Nuh Ünsal (38), Alp Arslan (58) ile Cuma Şiran (55) hakkında dava açıldı. Ankara Asliye Ceza Mahkemesi, açılan dava ile ilgili görevsizlik kararı vererek dosyayı, ağır ceza mahkemesine gönderdi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Nuh Ünsal, olay ile ilgisinin olmadığını, söz konusu banka kartını uzun süredir kullanmadığını söyledi.

Cuma Şiran da uzun süredir cezaevinde olduğunu olay ile ilgisinin olmadığını söyledi. 

AVUKATI: KARTI ÇALINMIŞ

Alp Arslan’ın avukatı ise, mahkeme sunduğu dilekçede ilgi çeken bilgiler verdi.  Av. Zeliha Deniz Olcar, müvekkilli Arslan’ın İnnovasyon Üssü Arge Turizm Danışmanlık şirketinin sahibi olduğunu belirterek “Uzun yıllardır ticaretle uğraşan müvekkil saygın ve basiretli bir iş insanıdır. Söz konusu davada sanık olarak yargılanan müvekkil, bu dosyanın asıl mağduru olup, müvekkilin, isnad edilen suçlamalarla hiçbir ilgisi yoktur. Zira, müvekkil İstanbul Kilyos'ta işlettiği ‘Atlıtur At Çifliği'’nin de sahibi ve işletmecisi olup, farklı alanlarda ticaret yapmaktadır. Davaya konu '’6.500,00 TL' para, müvekkilin çalınan kartına, müvekkilin bilgisi dışında yatmış olup, yine müvekkilin bilgisi dışında çekilmiştir. Aleyhe kabul manasına gelmemekle birlikte, böylesine yoğun bir ticaret ve iş insanının tabir-i caizse böylesine komik bir para için 'Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık Suçu'nu işlemiş olma ihtimali hayatın olağan akışına aykırı olup, akla ve mantığa da uygun değildir” dedi.

Alp Arslan’ın sahibi olduğu Atlıtur At Çiftliği yerli yabancı binlerce kişiye hizmet veriyor.