AK Partili ilçe belediyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Halk Ekmek büfeleri açmasına engel çıkarmayı sürdürüyor. 

Üsküdar Belediyesi'ne bağlı zabıtalar kurtulan büfeyi kaldırmaya çalışırken Ümraniye Belediyesi zabıtaları da İBB'nin yetkisindeki alana büfe kurulmasına engel çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 142 yeni Halk Ekmek büfesi açma kararı almıştı. 

Onaylanma süreci Belediye Meclisi'nde AK Parti’li üyelerin engelleme girişimlerine sahne olan büfelere, geçtiğimiz iki ayda dördüncü kez AK Parti’li belediyeler engel çıkardı.

Dün ve önceki gün Üsküdar’da Halk Ekmek büfelerine karşı kaldırma girişiminin ardından bugün de Ümraniye’de yine AK Padti’li belediye, Halk Ekmek büfesini kurdurmamak istedi, vatandaş isyan etti.

“BIRAKIN İNSANLAR EKMEĞİNİ YESİN”

Ümraniye'de olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan vekili Özgen Nama, tek dertlerinin halkın ekmeğe ulaşmaları gerektiğini söylerken, büfenin açılabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

ÖZGEN NAMA: KUTSAL DAVAMIZDIR

Duruma tepki gösteren Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan vekili Özgen Nama "Maalesef Ümraniye Santral Metro durağı çıkışında yine bir hukuksuzlukla karşıkarşıyayız ancak tarihe not düşmek isterim ki Halk Ekmek tarihi mücadeleler tarihidir. Halkın ekmeğini engelleyemeyeceksiniz. Halkın ekmeği kutsal davamızdır." dedi.

VATANDAŞLAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Büfe esnafının da mağduriyetini dile getirdiği olay sırasında vatandaşlar da belediyenin tavrına isyan etti. 

Ekmek fiyatlarının pahalılığına isyan eden bir vatandaş “Siz de Halk Ekmek fiyatına satın sizden alsınlar o zaman, bırakın insanlar ekmeğini yesin” dedi. Bir başka yurttaş da belediyenin tavrına yönelik olarak: “Biz oyu ona ekmek vermesin diye mi verdik? Sizi getirdiğimiz gibi göndermesini de biliriz, vazgeçin” dedi.