İlginç olay geçen ayın ortasında yaşandı. Elbistan’da ailesi ile yaşayan ve oto tamir işi yapan Furkan C., babasına ait otomobil ile Kahramanmaraş’a gitti. Anılan gün saat 18.00 sıralarında ilçeden çıkan Furkan C., arkadaşı ile görüştükten sonra gece yarısı 00.30 gibi yaşadığı ilçeye döndü. Dönüş yolunda Furkan C.’nin aracı polis uygulama noktasında durduruldu.

SIVI DOLU İKİ PET ŞİŞE 

Elbistan Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, aracı ve Furkan C.’nin üstünü aradı. Aracın kapı kenarında, içinde sıvı bulunan 2 su şişesi bulundu. Polis ekipleri, pet şişelerdeki sıvının, uyuşturucu temininde kullanılan metamfetamin olduğunu değerlendirdi.

UTANDIĞI İÇİN SÖYLEYEMEDİ

Furkan C., panik anında ve yaşadığı korku nedeni ile ve utandığı için, her iki şişedeki sıvının, idrar olduğunu söyleyemedi. Furkan C., savcılık talimatı ile göz altına alındı. Baro tarafından avukat görevlendirildi ve sabaha doğru 04.30 gibi Furkan C.’nin emniyet ifadesi alındı. Furkan C., iki pet şişedeki sıvının su olduğunu düşündüğünü belirterek “Uyuşturucu ticareti ile hiçbir ilgim yok” dedi.

TUTANAKLA TUTUKLANDI

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ön inceleme ve tartı tespit tutanağında ise, Furkan C.’nin aracında bulunan sıvılar için “Renk, görünüm ve koku itibari ile metamfetamin maddesi olduğu düşünülüyor” denildi. Furkan C., 15 Ağustos günü adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu sonrası C., tutuklanması istemi ile mahkemeye sevk edildi.

RAPOR: UYUŞTURUCU DEĞİL

Furkan C., Elbistan Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda “Ben aracı aldığımda pet şişeler aracın içindeydi. Ancak aracın içerisinde her zaman pet şişede su bulunduğundan dikkatimi çekmedi. Uyuşturucu madde ticareti ile hiçbir ilgim yok” dedi.

Hakimlik sorgusu sonrası Furkan C., uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlaması ile tutuklandı. 10 gün tutuklu kalan C.’yi kurtaran ise dosyaya giren rapor oldu. Adana Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nün raporunda, pet şişelerdeki sıvılar için “Herhangi bir uyuşturucu ve uyarıcı madde içermediği belirlenmiştir” denildi.

İLAÇ KULLANDIĞI İÇİN ÇOK SU İÇİYOR

Gelen rapor sonrası savcılık, Furkan C. hakkında 25 Ağustos günü re’sen tahliye kararı verdi. Furkan C.’nin avukatı Mücahit Doğan, müvekkilinin yaşadığı olay ile ilgili şunları kaydetti: “Müvekkil, sivilce rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullandığı için günlük 12 litreye yakın su içiyor. Ve bu yüzden sürekli tuvalete gitmesi gerekiyor. Yine yolda iken bu ihtiyacı hasıl oluyor ancak gece vakti tedirgin olduğu ve sürekli durmak istemediği için pet şişe içerisine bu ihtiyacını gideriyor. Bu şişeleri de Elbistan ilçesine vardığında atmayı düşünüyor. Ancak durum hiçte öyle olmuyor.” 

KORKU VE TEDİRGİNLİK YAŞADI

Av. Doğan, açıklamasının devamında “Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘şok uygulama’ diye tabir edilen önleme aramasında müvekkilimizin aracı ilçe girişinde durduruluyor. Polislerin hızlı ve sert davranışından dolayı müvekkilimiz korkuyor ve tedirgin oluyor. Araç içerisinde içi dolu iki adet pet şişe bulunuyor. Polisler tarafından bağırarak ne olduğu soruluyor. Müvekkilimiz de hem utandığından hem de korktuğundan bir şey diyemiyor. Polisler metamfetamin sıvısı diyerek müvekkili gözaltına alıyorlar. Kendilerinin sebep oldukları bu duruma polisler ‘şüpheli hareket’ diyerek savcılıktan adli arama kararı istiyorlar. 

POLİSLERE SÖYLEDİ AMA…

Müvekkil emniyete götürülüyor, orada şişelerde idrar olduğunu belirtiyor ancak kolluk dalga geçer gibi ve sert tutum sergileyince baro tarafından görevlendirilen meslektaşımıza dahi söyleyemiyor ve ifadesinde bunu diyemiyor. Akabinde savcılığa götürülerek nöbetçi savcılık tarafından tutukluluğa sevk ediliyor. Nihayetinde nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Kriminal incelemesinde uyuşturucu madde olmadığı tespit edilince tahliye yazısı yazıldı ve müvekkil tahliye edildi” dedi.