Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Cemal Metin Avcı hakkında 13. duruşmada karar verildi. Davanın 13. duruşması Muğla 3. ağır ceza mahkemesinde görüldü.

'23 YILA İNDİRİLDİ'

Suça iştirakle yargılanan kardeşi Mertcan Avcı için de aynı ceza talep edildi. Daha önceki duruşmalarda Avcı'nın annesi, babası, iş ortağı ve eski eşine “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” iddiaları yöneltilmişti. 13'üncü duruşmada 6 sanık son sözlerini söyledi.


Katil Cemal Metin Avcı

Sanık Cemal Metin Avcı, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cemal Metin Avcı isimli erkeğe verilen müebbet hapis cezası haksız tahrikle 23 yıla indirildi.

EPÖZDEMİR: BUGÜN BURADA ADALET ÖLMÜŞTÜR

Gültekin Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, "Bugün burada hukuk ölmüştür, adalet ölmüştür. Bugün Muğla'da adalet ölmüştür" diyerek tepki gösterdi. Epözdemir, "Diri diri yakıyor, gömüyor, bütün delilleri değiştiriyor, kimsenin inanmadığı bir kurgu savunmaya mahkeme itibar edip haksız tahrik indirimi uyguluyor" ifadelerini kullandı.

GÜLTEKİN'İN BABASI ERDOĞAN'A SESLENDİ: İFTAR YEMEĞİNE BENZEMEZ

Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, Tele1 yayınında "Karşı taraf maddiyat açısından daha güçlüydü. Türkiye'de adalet yok, ölmüş. Verilen cezayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Cumhurbaşkanı hani bu işin takipçisi olacaktı? Bu, Dolmabahçe'de kadın cinayetlerine karşı verilen iftar yemeğine benzemez. Gelsin Muğla'da görsün, defalarca söyledik... Artık diyecek bir şey bulamıyoruz. Böyle adalet mi olur? Bir üniversite öğrencisini diri diri yakan birine 23 yıl ceza verilir mi? Ben artık isyan ediyorum, isyanım öyle büyük olacak ki 10 yıl herkes tarafından konuşulacak" diye konuştu.

Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin de "Hak, hukuk, adalet bu değil. Adalet Bakanı'na, Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Benim kızımı diri diri yaktılar. Bütün dünya görsün, böyle olmaz. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin 16 Temmuz 2020’de kayboldu. Cinayetle 21 Temmuz 2020’de gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, Pınar’ı boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü söyledi. Avcı’nın gösterdiği yerde, Pınar’ın yanmış cesedine ulaşıldı.