Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, mülkiyeti Hazineye ait taşınmazların, tahsislerinin kaldırılarak Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesine karar verildi.

Kararda, Türkiye Varlık Fonuna devri kararlaştırılan taşınmazların devir ve tescil işlemleri tamamlanıncaya kadar Türkiye Varlık Fonu tarafından yönetilmeye devam edeceği belirtildi.

40 bin metrekare büyüklüğünde Menderes Özdere Mahallesi’ndeki 1094 ada 2 parselin yönetimi de Türkiye Varlık Fonu’na devredildi.  Fona devredilen parselin üzerinde genellikle ünlülerin tercih ettiği lüks bir otelin, bir kısmı bulunuyor.

Ayrıca yayımlanan kararla birlikte Balıkesir ve Denizli’deki iki parsel de fona geçmiş oldu.

TÜRKİYE VARLIK FONU NEDİR?

2016 yılında kurulduktan sonra yedi farklı sektörden 28 şirketi bünyesine katan Türkiye Varlık Fonu’nun yönetim kurulu başkanlığını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yürütüyor. Bu şirketler arasında Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Borsa İstanbul, Botaş, Türkiye Petrolleri, Türk Hava Yolları, Türk Telekom, Turkcell gibi alanının önde gelen şirketleri ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi de yer alıyor.